1. Tugevad kerelihased
Viimasel ajal on mind hakanud kimbutama seljaprobleemid, mille tõttu ei saa ma ka joosta. Suure tõenäosusega vigastasin oma selga maratonitreeningute käigus, mil mu trennikoormus oli suur aga liiga ühekülgne. Et oma nn korsetilihaseid tugevdada, teen järgmised neli nädalat igal hommikul enne sööki 20 minutit harjutusi kõhu-, selja- ja küljelihastele. Kui hommikul teha ei jõua, on mul terve päev aega see viga parandada. Lisaks sellele on mul plaanis hakata käima üks kord nädalas BodyBalance‘i trennis, mis aitab süvalihaste tugevdamisele samuti kaasa.

2. Parem vastupidavus
Kuna olen vigastatud ja jooksmine on hetkel keelatud, pean oma vastupidavuse parandamiseks keskenduma teistele trennidele: rattasõidule ja ujumisele. Nädala sees on mul kavas kaks spinningutrenni ja kaks ujumistrenni. Nädalavahetusel sõidan ühe pikema otsa jalgrattaga väljas või lähen matkama.

3. Parem enesetunne tänu tervislikule toitumisele
Ausalt öeldes olen viimasel ajal toitumise koha pealt väga laisk olnud. Viletsa toitumise all on kannatanud eelkõige mu enesetunne, mida üritan nüüd parandada. Kõige halvem harjumus, millest pean lahti saama, on toidukordade vahel mõttetu näksimine. Tegelikult ei ole mul vaja kogu aeg süüa! Lisaks sellele pean tähelepanu pöörama toidu kvaliteedile ja koostisele — köögiviljad võiksid kuuluda iga söögikorra juurde.

Loodan, et tänu sellele plaanile olen nelja nädala pärast teinud suuri edusamme oma eesmärkide suunas. Ehk aitavad need kavatsused mul ka talvel kogunenud rasvakihist vabaneda!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.