1. Sa ei ole enam laps, vaid ametlikult perepea ja su vanemad ning pereliikmed suhtuvad sinusse hoopis teisiti. Sa oled loonud päris oma pere ja see on sinu uus ja tähtsaim roll.

2. Su vanemad ei sega enam vahele. Nad ei astu enam “möödaminnes” ja ette hoiatamata läbi ega kutsu teid igal nädalavahetusel maja värvima või treppi remontima. Nad annavad teile rohkem vabadust, sest loodavad vaikselt, et tegelete sel ajal hoopis titeteoga.

3. Sa ei pruugi mehe sugulastega parimateks sõpradeks saada. Kas nemad ei ole sellest huvitatud või pole sinul soovi nendega end lähemalt siduda, polegi vahet. Aga see viisakas ja võltssoe suhtlus, mis teie vahel siiani on olnud, võib päris kiiresti kaduda.

4. Sa tahad jätkuvalt rohkemat. Algul unistasid sa oma kallima tüdruksõbraks saamisest. Siis tahtsid kokku kolida, ootasid abieluettepanekut ja pulmi. Nüüd oled sa kõik saanud, mida oled oodanud, kuid ikka veel pole sa rahul — sa tahad lapsi, suuremat korterit, jätkuvat romantikat ja käehoidmist. Kunagi ei ole piisavalt hea.

5. Te ei veeda rohkem aega koos kui varem. Elu ei huvita, kas sa oled abielus, kihlatud, suhtes või lihtsalt käid kohtamas. Töö ja muud kohustused ei kao kuhugi ning ka pärast pulmi tuleb teil palju vaeva näha ja planeerida, et koos kvaliteetaega veeta.

6. Teie kodu ei saa kunagi valmis. Kui lambid on laes, tuleb paigaldada liistud, vana diivan uue vastu vahetada, teler läheb katki, midagi puruneb või vajab uuendamist ja nii need säästud kuluvad…

7. Teie vahele ei teki automaatselt seda igatsetud lähedust. Õnnelikele paaridele ei tähenda see midagi, sest nemad olid juba enne pulmi lähedased. Aga kui lootsid, et sõrmus sõrmes ja allkiri paberil teie peaaegu purunenud suhte uuesti kokku lapivad, pead nüüd küll pettuma…

8. Su unistused ja eesmärgid ei kao kuhugi. Ega muutu. Sa tahad ikka samu asju ja püüdled samade sihtide poole. Abielu muudab ainult mõnda neist (no näiteks lisandub ühel hetkel lapsesoov).

9. Su suhe sõpradega muutub. Su sõbrad ja tuttavad võivad arvata, et nüüd, kui sa oled abielus, tahad sa kogu oma vaba aja veeta koos oma kallimaga ning justkui unustavad su. Ära lase sel juhtuda! Hoia ka ise aktiivselt ühendust ning kutsu sõpru külla ja organiseeri kohtumisi.

10. Su koosolemise aeg sõpradega muutub. Sa ei tunne enam huvi ööklubides meeste lantimise vastu, vaid eelistad teistsuguseid ajaveetmisviise. Seetõttu jätavad su üksikud sõbrad sind mõnikord mängust välja, kuid lohuta end teadmisega, et ka nemad abielluvad ühel heal päeval ning mõistavad siis sind paremini.

11. Aga millal siis pisikest peret oodata on? Harjuta end sellele küsimusele vastamisega juba varakult, sest pärast pulmi kuuled sa seda kõigilt ja igas situatsioonis.