Siit sulle violetsete toonide saladused:

Anti-age köögiviljaletis. Söö end nooremaks!

Just lilla toit sisaldab külluslikult erinevaid antioksüdantilisi flavonoide, mis aitavad vältida rakkude lõhkumist ning kaitsevad sisemiste ja välimiste vananemisilmingute vastu. Lisaks kaitseb see vähi, südame-veresoonkonna haiguste ning dementsuse vastu. Kuid kasu saab ka nahk, sest keha vabaneb paremini jääkainetest ning paraneb verevarustus.

Punapeet ja punane sibul on külluslikud flavonoidide allikad, mis muudavad nahavärvi värskeks ning säravamaks. Punapeet sisaldab ka nitraati, mis on aitab parandada sooritusvõimet treeningul.

Baklažaan suudab parandada heaolu hormooni seratoniini taset. Valmista maitsev kana-baklažaani vormiroog ning otsusta ise, kas see mõjub.

Tumedad viinamarjad sisaldavad samuti rikkalikult antotsüaniide, mis mõjuvad hästi naha heaolule. Viinamearjad aitava kehal toota kollageeni ja elastiini, mis on nahale vajalikud ning mida sisaldavad ka paljud näokreemid just samal põhjusel.

Ja ära unusta mustikad, meie metsade supermarju, kus peotäis marju annab sama koguse antioksüdante nagu viis portsjonit puuvilja ja köögivilja. Michigani ülikoolis läbi viidud uuringu järgi on neil, kes söövad palju mustikaid, vähem kõhurasva ning on paremini kaitstud ka südame-veresoonkonna haiguste vastu.

Allikas: KK.no