Üldiselt greibist

Greipi peetakse suhteliselt nooreks tsitrusviljaks ning tõenäoliselt on tegu pomelo ja apelsini ristandiga. Greibid võivad olla heleda, roosa või punase viljalihaga, iseloomulik magushapu mõrkjas maitse. Greip on immuunsüsteemi tõeline tugevdaja, mis annab lisaks kaunile nahale ja hulga tugevdavaid antioksüdante, mis pakuvad kaitset südamehaiguste ning vähi vastu. Greip sisaldab palju C-vitamiini, orgaanilist hapet, mis toimib antioksüdeerijana, kaitstes näiteks nahka heitgaaside ja stressi vastu ning aidates kehal rohkem omastada rauda, foolhapet, kaltsiumi ja antioksüdante toidust. Greibis on kaks korda nii palju kiudaineid ja pektiini kui õuntes ja banaanis, sisaldades lisaks veel foolhapet, mis on vajalik naharakkude uuendamiseks aidates nahal vähendada vananemise märke. Greipi ostes tuleks valida tugev ja pringi koorega vili.

Vitamiinirikas greip sobib suurepäraselt hommikusöögiks, seda võib pressida mahlaks, panna smuutidesse ja lisada magusa maitse tasakaalustamiseks puuviljasalatitesse. Samuti võib greipi panna einesalatitesse, väga hea koosluse moodustab punane greip soolatud või külmsuitsu lõhe ja avokaadoga.

Punane greip

Punane greip on aretatud liik ning on meie poodides enim eelistatud. Võrreldes heleda greibiga on need magusama maitsega. Viljaliha punane värvus tuleneb kõrgest lükopeeni sisaldusest, mis on karotenoid, mida leidub ka näiteks tomatites ja arbuusis.

Valge greip

Valge greip on tavapärasest punanest greibist mõnevõrra hapukam ja mõrkjam. Omaduste poolest on valge ja punane greip samaväärsed.

Greip Ugli

Greip Ugli avastati Jamaical sada aastat tagasi ning kasvab siiamaani peaaegu ainult seal. Selle puuvilja päritolu osas ei olda päris kindlad, seda peetakse tangeriini ja greibi või tangeriini ja pomelo ristandiks. Ugli on värske ja intensiivse maitsega  ning mahlase ja pehme viljalihaga. Viljaliha on magusam kui greibil, kergelt happeline. Oma kollakasrohelise ja ebaühtlaselt poorilise koore tõttu on Ugli, just nagu seda näitab ka tema nimi, oma väljanägemiselt „kole”. Ugli mahlasisaldus on väga suur. Sobib söömiseks nagu greip — pooleks või viiludeks lõigatuna.

Sweetie (hooaeg selleks korraks läbi!)

Kollakasrohelise koorega Sweetie on pomelo ja valge greibi ristand. Maitselt on Sweetie täidlane ja magus ning selles puudub greibile omane mõrusus, samuti sisaldab see vähem seemneid. Hispaania keeles on sweetie nimi „oro blanco”, mis tähendab valget kulda. Ostes vali vili, mis on oma suuruse kohta raske ning plekkideta. Sisaldab c- ja a-vitamiini, kaltsiumi, kaaliumi.