Piparmünt

Ämbli ja piparmüntKas teadsid, et ämblikele ei meeldi piparmünt? Ole täitsa rahulik, enamik inimesi ei tea. Lihtne viis hoida ämblikud oma kodu hõivamast on see, kui paned pritspudelisse vett ja mõned tilgad piparmündi eeterlikku õli, loksuta pudelit enne kasutamist korralikult ning siis pihusta selda oma kodus tubade nurkadesse — ämblike meeliskohti. Lisaboonuseks saad endale mõnusalt piparmündi järgi lõhnava kodu. Kui sulle piparmünt ei meeldi, siis loomulikult ei pea end sundima seda kasutama ja leia endale teine sobilik variant.

Korista

Iseenesestmõistetav on kõige odavam ning looduslikum viis ämblikutest lahtisaamiseks ja ennetamine pidev kodu koristamine. Kui hoiad oma kodu pidevalt puhta, tolmu- ning võrguvaba, hoiab see ka ämblikud sinu kodust eemal. Regulaarne tolmuimeja kasutamine on suureks abimeheks, aga siin ei aita ainult põrandate ja vaipade imemine, vaid pead tolmuimeja oluliselt kõrgemale tõstma, nimelt lagedele ja seintele. Kui sul ei ole aega igapäevaselt tolmulapi ja -imejaga ringi lennata (nagu minul, on muudki targemat tegemist), siis otsi teisi lahendusi.

Kasuta äädikat

Äädikal on koduses kasutuses umbes viis triljonit kasutusvõimalust. Ämblike kodust välja ajamine on üks neist. Osadest äädika kasutusvõimalustest veel, saad lugeda meie 2013 aasta suve artiklist. Äädikaga ämblike kodust väljapeletamine on suhteliselt sarnane piparmündi eeterliku õli kasutamisele. Selleks ei ole vaja muud, kui ühte pritspudelit, vett ja veidi äädikat. Teed kerge äädikaveelahuse ning pritsid kodus seintes ja põrandates olevatesse pragudesse ning nurkadesse ja ämblikud hoiavad end sinu kodust eemal. Jällegi, kui äädika lõhn ei meeldi, mis mõnda aega ikkagi elamises hõljub, leia endale sobivam variant.

Värba omale karvane sõber

Kas teadsid, et kassid on suurepärased ämblike peletajad? Kui sul on kodus selline mõnus nurrumootor nagu meil, siis tema oma jahiinstinktiga hoolitseb selle eest, et mööda põrandat või seinu sul ämblikud ringi ei liigu. Kui jällegi ei ole kassisõber või on sul nende suhtes allergia, siis pead leidma endale sobivama variandi.

Tsitruselised on abiks

Peale äädika ja piparmündi ei armasta ämblikud ka erinevaid tsitruselisi. Selleks ei ole vaja teha muud, kui võtta mõne tsitruselise koor ning hõõruda seda ämblike lemmikkohtadele nagu põrandaliistud, raamaturiiulid, aknalauad, uksepiidad. See lõhn hoiab ämlikud kodust eemal. Kui oled teinud omale mööblipoleerija, siis lisa sellele mõni tilk sidruni eeterlikku õli ning ka sellest täiesti piisab. Jällegi, kui tsitruseliste lõhn (sidrun, erinevad apelsinid, mandariin, greip, bergamott, laim) ei meeldi, leia endale mõni teine sobilikum variant.

Veel nippe leiad Hingepeegli artiklist "Kuidas hoida ämblikud kodust eemal"!