Panna cotta viinamarja granita ja värskete vaarikaega
(neljale)
Kiire magustoidu võib külaliste tulekuks ette valmistada juba eelmisel õhtul!
100 ml piima
300 ml vahukoort
1 vaniljekaun
2 tl želatiinipulbrit
400 g viinamarju
100 g vaarikaid
Kuumuta potis piim ja vahukoor koos vaniljekauna ning suhkru või meega keemiseni. Sega želatiinipulber külma veega (8 sl külma vett) ning lase 5 minutit paisuda. Tõsta vaniljekaun kooresegust välja ning lõika pikisuunas pooleks ja eemalda noaga seemned. Lisa vaniljeseemned kooresegule. Vala želatiinisegu sooja kooresegu hulka ja sega, kuni želatiin on lahustunud. Vala segu väikestesse vormidesse ja lase külmkapis taheneda vähemalt 2 tundi.
Koori viinamarjad ning pressi nendest mahl. Külmuta viinamarjamahl ning panna cotta serveerimisel kraabi kahvliga viinamarjamahla jääst puru. Viinamarja granita võib asendada mõne muu hooajalise mahlase marja või puuvilja granitaga
Panna cotta serveerimisel lisa taldrikule värskeid vaarikaid.