1. Muuda oma köök valgusküllaseks ja rõõmsaks

Too sisse värvi, tõmba eest kardinad ning pane vaasi lilled. Muuda oma köögisisustus elavamaks!

2. Vii läbi korrastustalgud

Igal asjal olgu oma koht ja iga asi olgu seal, kus peab. Ära loo enda ümber asjatut segadust.

3. Puhasta risust oma külmkapiuks

Eemalda külmkapilt kõik vanad märkmed, kirjad ja meeldetuletused. See on hea koht, kuhu koguda mälestusi, aga sageli läheb see kogumine natukene üle käte. Pea piiri!

4. Korrasta sahtlid ning kapipealsed

Millal sa viimati koristasid seda sahtlit, kus on leidnud kodu nii taignarull, riiv, küpsetuspaber kui ka mõned kahvlid? Loo endale süsteem ning hoia korras ka kohad, mis kohe silma ei hakka. Hoia ka kapipealsed korras — segadus tõukab sind ainult endast eemale.

5. Hoia kööki turvalisena

Kui sa oled oma pead juba viis korda vastu ühte konksu ära löönud, siis on aeg see konks seinast eemaldada. Samuti hoia nugasid turvalises kohas, et keegi end ei vigastaks.

6. Innustatud kokk on hea kokk!

Selleks, et olla motiveeritud söögi valmistamiseks, tuleb hoida puhtust. Keegi ei taha teha süüa mustal pliidil või räpases ahjus!

7. Loo koht, kus saate perega segamatult süüa

Koht, kuhu saate kõik koos maha istuda ja kus teid ei sega ei telekad ega muud nutikad seadmed. Seal räägite te oma päevast, unistustest ja suhetest. Kui elad üksi, siis tee söömisest rituaal — süüta küünal ning naudi einet. Ära lase end segada!

8. Too sisse maiseid elemente

Kui planeerid köögis läbi viia muutuse, siis eelista looduslikke ja maiseid materjale. Puit ja graniit loovad kööki sooja tunde. Vali need kõikvõimaliku läikiva ja metalse asemel.

Allikas: Care2