Kõige raskem tervisliku toitumise juures on, et suurem osa nõuandeid kipuvad olema kas teoreetilised või siis keskendunud üksikutele toiduainetele või -gruppidele. Eraldiseisvatena on nad õiged ja loogilised, kuid raskeks läheb nende järgi pere toidumenüü kokkupanemine.

Kui soovid luua oma perele hea tervisliku nädalase toidumenüü, mis on maitsev ning variantsioonidega, siis ei saa kahjuks kõiki nõuandeid järgida. Enamus inimesi teavad, et limonaadid, tugevalt töödeldud toit ning kiirtoit ei ole hea nende kehale.

Annaksin omaltpoolt mõned praktilised soovitused, kuidas tervislikult toituda:

  • Söö neli korda päevas — kolm põhitoidukorda ja üks vahepala
Järgides seda nõuannet sööd umbkaudu iga nelja tunni tagant, mis tahab pideva täiskõhutunde ja vähendab soovi näksida.

  • Valmista oma toit ise värskest toorainetest
Maitsestatud lihas ja vortsis olevatest ainetest vist ei pea pikemalt rääkima. Ära söö ka maitsestatud jogurteid ja kohupiimasid. Võta maitsestamata rasvaga variandid. Lisa neisse maitseks marju ja vajadusel magususeks veidi mett.

Nii väldid töötlemise käigus toitu lisatavaid lisaaineid, nagu maitsetugevdajad, ülearune sool ja suhkur. Samuti aitab see sul taasavastada oma maitsemeeled.

Toidu isevalmistamine ei pea võtma palju aega. On palju tervislikke toite, mille saad valmistatud 15 minutiga, mis on sama (või isegi lühem aeg), kui minna lähemisse kiirtoidukohta.

  • Kata vähemalt kolmandik taldrikust värske salatiga
Kui soovid lisa salatile kastmeks hapukoort, oliiviõli, sidrunit, laimi, või juustu. Saad palju parema maitsega salati võrreldes pudeli maitseainetega.

Järgides neid kolme põhimõtet sööd keskmisest palju tervislikumalt.

Loe lisa nõuandeid ja nippe minu blogist.