1. Tegumood. Mõistagi pakub kaubandus uusi trendimantleid igaks sügishooajaks — aga moetuulte käes peab vastu ikkagi klassika. Seepärast hoolitse, et su garderoobis oleks lisaks moeröögatustele kindlasti üks veatult istuv, ajatus koloriidis korralik mantel, mida erinevate aksessuaaridega saab häälestada kas pidulikumaks või igapäevasemaks. Vööd, prossid, rätid ja sallid — kõik need võivad lihtsa mantliga imesid teha — samas on sul kapis rohkem ruumi ning sama mantel võib pidada vastu lausa inimpõlvi.

2. Pikkus. Kui sind pole just õnnistatud üliarenenud stiilitajuga ning oskusega väikeseid vimkasid riietuses enda kasuks pöörata, siis tasub mantel valida pigem selle all olevatest rõivastest pikem. Niimoodi saab üldilme rahulikum, mõjule pääsevad aksessuaarid, säärejooks ja siluett.

3. Värv. Õnneks ei piirdu klassikaline värvipalett enam ammu halli, musta ja sinisega. Juba kümnendeid on vankumatu sügislemmikuna püsinud värvivalikus ka palju elusamaid toone, millest igaüks kindlasti oma signatuurvärvi leiab. Heaks paariliseks sügistoonidega on näiteks lilla erineva sumedusastmega toonid, erksamad natuurid võiks hoida oma riidekapis kärtspunast mantlit. Ka põnev petroolsinine passib hästi nii murtud kui puhaste toonidega. Tähtis on, et mantel ei dikteeriks kogu ülejäänud riidekapi sisu vaid sobiks võimalikult paljude rõivastega.

4. Funktsioon. Kas sõidad põhiliselt autoga või pead vastu pidama ka ekstreemsetes lumeoludes? Kas oled rohkem kleidikandja või eelistad pükse? Kui pikad saapad su jalatsivalikus tooni annavad? Kannad tihti kostüüme? Kõik need küsimused tuleks enne mantliostu hoolega läbi mõelda. Pole mingit mõtet varustada end paksu voodriga villavammusega, kui tegelikkuses külmaga ei kohtugi.

5. Materjal. Kui oled otsustanud klassikalise mantlimudeli kasuks, võiks sama keelt rääkida ka materjal. Tänapäeval on ülerõivaste kangad kõrgtehnoloogilisemad kui veel mõned aastad tagasi — sestap ära vaata ainult hinda, vaid ka kanga koostist. Tihti on vaid paarikümne-euroses hinnavahes peidus väga kaalukas põhjus just kallima mantli kasuks — see võib olla spetsiaaltöötlusega vill, mis teeb kanga tuulekindlaks — või siis hoopiski vetthülgav töötlus, mis takistab mantli läbivettimist. Materjaliteadusesse tasub süveneda kindlasti!

Tallinn Fashion Weekil näeb kindlasti rohkelt mantleid, kuid üks moeetendus on 100% ainult neile pühendatud. Reedel, 24. oktoobril kell 18 astub moelavale rügement mantleid meie päris oma Eesti kaubamärgilt YEAR, mille peadisaineriks Raivo Holm. Year’i mantleid teavad kindlasti kõik mehed ja naised, kes on Kaubamajas või Stockmannis rõivajahil käinud — väärt kaup on leidnud palju poolehoidjaid Skandinaavias ja mujalgi. Year ongi põhjamaiselt vaoshoitud, kohalike asjatundjate poolt valitud materjalid kvaliteetsed ning stiilijoon klassikaline. Moeetenduse seob ülistiilseks tervikuks kokku tuntud stilist ja kostüümikunstnik Gerly Tinn!

Tallinn Fashion Weeki piletid on saadaval Piletilevist