MAGUSAD:
  • Jogurtiküpsised

175g jahu
5ml/ehk 1tl küpsetuspulbrit
75g kaerahelbeid
75g pruuni suhkrut
115g tükeldatud kuivatatud aprikoose
1spl. mandlilaaste vöi pühklipuru
150g maitsestamata jogurtit
3spl. päevalilleõli
1tl. kaneeli
segad ained ja küpsetad.
energiat 95 kcal, rasva 2,66g,kolesterooli 0,3 mg
Küpsiseretsepte kahjuks rohkem pole, on koogid ja magustoidud.
Allikas: Naisteka foorum

  • Narva küpsised

250g suhkrut, 2 muna, 350g margariini, 3-4spl kakaod, 450g jahu, vaniljet, 25g vett.

Või ja suhkur vahustatakse, lisatakse munad, vesi ja vanilje. Viimasena segatakse hulka jahu koos kakaoga. Pritsitakse tähekujulised küpsised ja küpsetatakse.


  • Mandlilaastudega küpsised

Variant 1
2 munavalget
60 g suhkrut
60 g jahu
35 g väga pehmet või sulatatud võid
mandlilaaste
Munavalge kahvliga kergelt vahustada. Lisada suhkur, jahu ja või.
Lusikaga määrida paberiga kaetud ahjuplaadil ümarad õhukused kettad. Ühele plaadile mahub umb. 6 küpsist.
Raputada peale mandlilaastud. Küpsetada eelsoojendatud 180 °C ahjus. Küpsised on valmis, kui ääred hakkavad kuldseks tõmbuma. Küpsised tuleb ühe kaupa plaadilt eemaldada ja veel soojana vormida (nt taignarullil, pudelil, tassil jne.)

Variant 2
2 munavalget
100 g suhkrut
50 g mandlilaaste
35 g võid
30 g jahu
Soojendada ahi 165 C. Sulatada või ja lasta jahtuda. Vahustada munavalged suhkruga, (kuid tugevat vahtu pole vaja). Seejärel lisada jahu ja sulavõi. Paberiga kaetud plaadile moodustada õhukesed kettad, ajades lusika seljaga laiali. Kettaste vahele tuleb jätta piisavalt ruumi, kuna küpsised paisuvad suuremaks. Raputada peale mandlid. Küpsetada umb. 10 minutit kuni ääred tõmbuvad kuldseks. Soojalt vormida valik kuju. Kõige lihtsam on neid küpsiseid küpsetada silikoonmatil.

Variant 3 (sobib korvikestele)
125 g mandlilaaste
125 suhkrut
2 munavalget
25 g suhkrut
20 g jahu
Maitsestamiseks- näpuotsaga vaniljet pulbrina (või 2 tilka vaniljeekstrakti) + 2 tilka mõrumandli essentsi
Köögilabida abil segada ettevaatlikult mandlid, suhkur, maitseianed ja munavalged. Sulatada või ja veel soojana valada segule. Segada, katta toidukilega ning jätta ööseks seisma. Järgmisel päeval lisada sõelutud jahu ning seejärel moodustada plaadil 1 tl suurused kettad, ajades lusikaga laiali. Küpsetada 180 C eelsoojendadtud ahjus 10 minutit. Eemaldada ettevaatlikult ja soojana vormida korvikesed, paigutades sobivale vormile. Segu võib paigutada ka vormi enne küpsemist, ajades kohe õhukeseks.


  • Kaalujälgija küpsised

260 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
110 g väherasvast margariini
120 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
pisut soola
mõni tilk rummiessentsi
1 muna
1 sl kakaopulbrit
1 sl fariinisuhkrut
Sega jahu küpsetuspulbriga. Lisa margariin, suhkur, vaniljesuhkur, sool, rummiessents ja muna ning sõtku kõik ühtlaseks taignaks. Mähi taigen kilesse ja aseta 30 minutiks külmkappi.
Sega kakao fariinisuhkruga. Jaota taigen 2 osaks. Sõtku taigna ühe osa hulka kakao-fariinisuhkrusegu. Vormi tume taigen rulliks. Hele taigen rulli lahti ja aseta tumeda taignarulli ümber.
Lõika taigen ühtlasteks viiludeks, aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
36 tükki 1 tükk = 1 punkt

  • Gluteenivabad küpsised rosinate ja pähklitega

140 g mandlijahu
30 g sulatatud võid
natuke mett
1 muna
1/4 tl soola
1/2 tl vanilliekstrakti
1/4 tl küpsetuspulbrit
rosinaid ja erinevaid pähkleid


Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega omavahel kõik koostisosad, kuni tekib ühtlane mass. Vormi segust väikesed pallikesed ja laota need küpsetuspaberile. Küpseta küpsiseid umbes 12-15 minutit. Valmis!

Allikas: Kaaluabi

SOOLASED:

  • Sinihallitusjuustuküpsised

Laota lavash küpsetuspaberiga kaetud pannile, puista üle sinihallitusjuustu tükikestega ja küpseta kuskil 200C juures mitte kaua. Murra tükikesteks. Saad hea krõbeda suupiste näiteks punase veinikese juurde krõbistada.

Variant 2
Rullin õhukeseks, vahele murendan sinihallitusjuustu, purustatud kreeka pähkleid, vahel ka purustatud ananassi. Rullin kokku, lõikan viiludeks ja ahju küpsema.

Allikas: Naistreka foorum