Suhkruid võib jagada n-ö looduslikult esinevateks ja lisatavateks suhkruteks, kuid keemiliselt koostiselt ei ole neil vahet. Looduslikult esinevad suhkrud näiteks puuviljades, köögiviljades, piimas ja mees. Lauasuhkrut saadakse enamasti suhkruroost või -peedist, mõlemal puhul on valge suhkru maitse ja välimus aga samasugused.

Vastavalt Tervise Arengu Instituudi toitumissoovitustele peaksid süsivesikud andma 50-60% toiduenergiast, lisatud suhkrutest saadav energiahulk ei tohiks ületada 10%. "Õige oleks järjest enam vähendada suhkrute lisamist toidule nii tööstuses kui ka kodus," nendib toitumisekspert Tagli Pitsi. "Kui sööme piisavalt teraviljatooteid, puu- ja köögivilju ning marju, saame juba piisavalt süsivesikuid (sh suhkruid) ja lisatavaid suhkruid üldse ei vaja!"

Saa suhkrust veel rohkem teada ajakirja Naised värskest numbrist!