Olen 28-aastane naine. Peret mul veel pole, ka elukaaslast mitte — mul on hetkel kaugsuhe välismaalasest mehega ja olen sellega rahul, sest kui näeme vaid paar korda kuus, siis jääb mulle piisavalt aega pühenduda oma karjäärile, teha trenni, käia teatris ja kinos ja ennast igal võimalikul moel harida. Lapsi ma veel saada ei soovi, arvan, et see aeg tuleb nii umbes viie aasta pärast.

Minu päevad algavad vara. Ärkan, lähen tööle ja töötan intensiivselt terve päeva. Siis tulen kodust läbi ja lähen trenni (paar korda nädalaas käin ka hommikuti trennis). Enamikul õhtutel tahan pärast trenni veel midagi teha, kas väisata mõnd kultuuriüritust või harida ennast mingis vallas — praegu ma näiteks õpin õhtuti hispaania keelt internetiprogrammi abil.

Mis on siis mu probleem? Nimelt käiksin hea meelega trennis ja üritustel koos oma sõbrannadega, aga nemad ei jaksa mitte midagi teha. Ütlevad, et on pärast tööd väsinud ja tahavad ainult diivanil istuda ja telekat vaadata. Ma ei saa aru, kuidas nad suudavad seda igal õhtul teha. Me oleme ju ometi veel noored ja võiksime olla aktiivsed. Ma ei usu tegelikult, et nad pidevalt nii väsinud on — nad on lihtsalt laisad ja mugavad, aga ega ma seda neile loomulikult öelda ei saa, sest nad kohe ju solvuvad.

Kirjutasingi siis hoopis teile, et kutsuda noori naisi korrale: ärge laiselge oma noort elu maha, vaid huvituge erinevatest asjadest ja olge aktiivsed. Loomulikult tunnen ma tihti ennast ka pärast tööd väsinuna, aga ma ei lase sel enda üle võimust võtta, haaran hoopis trennikoti ja lähen jõusaali.Pärast on väsimus kui peoga pühitud ja jaksan palju. Öösel magan nagu kott. Muide, needsamad sõbrannad, kes kogu aeg väsinud on, neil on ka uneprobleemid — loomulikult uni ei tule, kui terve õhtu lihtsalt istud ja vedeled.

Nii et naised, ärge istuge diivanil oma tagumikku laiaks, vaid tegutsege — siis püsite ka heas vormis ja olete õnnelikud!