07.12.2015, 16:00
RETSEPT: Maitsev ja tervislik jõulusnäkk, millest ei saagi isu täis
Sobib ka sussi sisse või kingipakki!
FOTO:
Kellel ei oleks koju sügavkülma varutud marjapüreesid ja toormoose? Kipub neid teinekord kevadeks veel alleski olema, sest pannkoogipäevi ei tulnud piisavalt tihti ette? Kuula nüüd — lisaks sellele, et toormoosid sobivad imehästi pühapäevahommikuste pannkookide peale, saab neist valmistada näkse, mis viivad keele alla! Ajakirja Kodu & Aed lisa nimega Jõulud õpetab, kuidas neid teha.
Tõepoolest, isegi moosi saab kuivatada!
* Tõsta küpsetuspaberile teelusikaga toormoosist kettakesed (püree võiks olla võimalikult ühtlane ega tohiks sisaldada suuremaid marjatükke).
* Keera ahju temperatuur 50 kraadile. Torgi tikuga paberisse augukesi õhu paremaks liikumiseks ning tõsta püreekettad küpsetusrestiga ahju.
* Kuivatamise aeg on maitse asi — kes soovib kummikommisemaid, kes krõbedamaid maiustusi.
Head katsetamist!
Uuri ajakirja Kodu & Aed jõulualbumist edasi põnevaid retsepte ja nõuandeid, mida head ja paremat jõuludeks valmistada ning kuidas oma kodus jõulumeeleolu luua.