Selle nimekirja järgi on maailmas 1810 miljardäri.

Arva ära, mitu naist nende hulgas on.

Vale vastus: umbes pooled.

Õige vastus: 190. Ehk siis õige veidi üle kümne protsendi.

Aga asi läheb kohe veel nutusemaks, sest enamik neist naistest ei ole oma miljardeid ise kokku ajanud, vaid on oma varanduse saanud pärimise teel, nagu näiteks TOP 20 hulka mahtunud kommitööstuse kuninganna Jacqueline Mars ja Avoni iluimpeeriumi pärijanna Lilaine Bettencourt.

Nimekirjas on ainult 33 naist, kes on oma varanduse ise teeninud. Nende hulka kuulub näiteks Zhou Qunfei, kelle varandust hinnatakse 5,9 miljardile — tema kompanii toodab klaasvarustust Apple’ile ja Samsungile. Kõige noorem naissoost miljardär maailmas on aga Elizabeth Holmes, kes on Ameerika väga eduka kompanii nimega Theranos CEO. Firma tegeleb vere testimise arendamisega mikrofluidika meetodil. Holmes on kõigest 32-aastane ja tema kompanii varandust hinnatakse üheksale miljardile.

Eelmise aasta Forbesi miljardäride tabelis oli 197 naist, nii et number näitab paraku praegu langustendentsi. Aga ei tasu meelt heita, küll ta hakkab jälle tõusma!

Eks siis ootame Forbese 2017. aasta miljardäride tabelit — aega on, ehk jõuame vahepeal ka ise midagi väärtuslikku leiutada ja mõne miljardi kokku ajada.

Allikas: Forbes