Kaerahelbeküpsised maapähklivõiga
10 tk

1 muna
1 dl (naturaalset maitsestamata) maapähklivõid
2 dl täisterakaera- või -speltahelbeid
1 sl mett
võib lisada rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Sega kõik koostisained ühtlaseks massiks.
Vormi käte vahel kakukesteks ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

PÄHKLIVÕI varustab organismi kasulike küllastumata rasvhapete ja mineraalainetega nagu kaalium, magneesium, kaltsium ja mangaan. Ostes jälgi, et tootele ei oleks lisatud suhkrut ja taimseid õlisid.

Astelpajusmuuti

1 dl astelpajumarju
1 banaan
1 nektariin ja/või 1 dl ananassitükke
klaas pirni- või õunamahla

Blenderda ja serveeri.

ASTELPAJUMARJAD on väga vitamiinirikkad, neis on rohkelt C-vitamiini ja palju B-grupi vitamiine. B2 on energiaallikas, B6 parandab naha tekstuuri, on hea vereloomele ning tugevdab organismi loomulikku vastupanuvõimet ja närvisüsteemi.

Autorit Kädi-Liis Seppa ajendasid seda raamatut kirjutama eelkõige tema kolm väikest last, kes sooviksid alalõpmata midagi näksida. Ajapikku ta taipas, et sellisele olukorrale on üsna lihtne lahendus ‒ natuke planeerimist, ettevalmistusi ja loovust ning tervislikud vahepalad purgiga kappi valmis.

Kuna raamatu autor on omandanud ka toitumisnõustaja teadmised, siis leidub siinses valikus kindlasti mõni tervislik lemmikpala igale väiksele inimesele!