“Kahjuks ei soovita ma mitte mingil juhul Crocse terve päeva kanda,” rääkis jalaarst dr Megan Leahy. “Need toetavad küll päkka, aga ei anna vajalikku toetust kannale. Kui kannal pole piisavalt toetust, kipuvad varbad ettepoole libisema ja sellest võib tekkida tendiniit ehk kõõluse põletik, varbad võivad deformeeruda, võivad tekkida küüneprobleemid ning ka konnasilmad ja koeranaelad.”

Ameerika üks juhtivaid jalaarste ja jalaarstide ühenduse president dr Alex Kor rääkis, et väga paljud tema vastuvõtule tulevad jalavaevustega patsiendid ongi just need inimesed, kelle lemmikjalanõud on Crocsid. Kor ei rääkinud samas Crocsidest ainult halba — ta möönis, et mõningate jala iseärasuste puhul võib nende kandmine mõistuse piires isegi kasulik olla, nagu näiteks inimeste puhul, kellel on väga kõrge jalavõlv. “Kuid mitte mingil juhul ei soovita ma kanda Crocse 8-10 tundi päevas,” lisab dr Kor.

Arste tasub kuulata — ükskõik kui palju sa oma Crocse armastad, katsu vähemalt pool päeva kanda mingeid teisi jalanõusid, millel oleks paremini toestatud kand. Boonuseks saad selle, et ka moepolitsei annab sulle punkte juurde!

Allikas: Huffington Post