“Seni kuni koduaias või turulettidel veel värskeid marju leidub, soovitan kindlasti neid kasutada,” lausub Metsallik ning lisab, et koogis ei ole vähem tähtis ka kodumaisest piimast tehtud või. “See on maitsev, taskukohane ja tervislik kook, mille valmistamine ei nõua erilisi oskusi ning mis sobib hästi ka peolauale.”

Valmistamine:

Põhi:

  • 300 g jahu
  • 200 g Epiima võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • näpuga soola

Sega kokku toasoe või ja suhkur, lisa jahu ning kõige viimasena muna. Aseta korralikult läbi segatud taigen külmikusse tahenema. Peale tahenemist suru taigen näppudega koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus kümme minutit. Küpsenud põhjale vala peale marjasegu — nii ei vetti põhi läbi ja jääb mõnusalt krõbe.

Kate:

  • 2 muna
  • veidi seemneid vaniljekaunast
  • 200-250 g marju
  • 400 ml hapukoort
  • maitse järgi suhkrut

Sega kokku suhkur, munad, hapukoor ja vaniljeseemned ning lisa marjad. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Küpsenud kook peab olema keskelt veidi pehme ja pealt kuldne.