Spordi- ja vabaajarõivad

Spordirõivaid aetakse tihtipeale segamini vabaajarõivastega, kuid nende vahele tuleks tõmmata selge eraldav joon. Spordirõivastel on kindlad omadused, mis tagavad meile suurema treeningmugavuse, aidates omakorda kaasa parematele sportlikele tulemustele. Ka igapäevaselt samu dresse kandes kuluvad need kiiresti, mistõttu võiks muretseda endale vähemalt kahed erinevad treeningrõivad.

Arvesta treeningkoha ja -ajaga

Nii treeningjalatseid kui -riideid valides on oluline arvestada kohaga, kus end treenid. Näiteks on õue- ja sisetingimustesse loodud treeningvahendid oma omadustelt üsna erinevad. Kõige tähtsam on end treeningul hästi ja mugavalt tunda. Näiteks saad valida, kas Sulle sobivad pigem lühikesed või pikad treeningpüksid ning kui treenid enamasti väljas, tuleks valida ilmastikukindlad ja soojemad rõivad. Õues treenimiseks loodud riided peavad hästi higi imama ning kaitsma meid samal ajal külma eest, piiramata sealjuures meie liikuvust. Hea oleks kanda liibuvat pluusi ja selle peal kerget jakki või jopet – olenevalt ilmastikust.

Pööra tähelepanu rõivaste koostisele

Spordirõivaid valides ei ole tähtis mitte viimane mood ega vinge disain, vaid eelkõige rõivaste materjal ja koostis. Treenimiseks on kindlasti parimaks valikuks sünteetiline materjal. Paljud inimesed hindavad just puuvilla, ent sportimisel on sünteetilise materjali eeliseks just selle lihtne pestavus ning antibakteriaalsus. Nimelt sisaldavad sünteetilsed materjalid hõbeda ioone, millel on antiseptilised omadused.

Dry Fit – mitte ainult soovitatav, vaid lausa kohustuslik spordirõivas. Seda iseloomustab materjali õhu läbilaskvus ja niiskuse aurustumine, mis on väga olulised keha ülekuumenemise kaitseks.

Spordirõivaste valik sõltub eelkõige treenimise kohast ja iseloomust. Erinevad treeningud vajavad isemoodi rõivaid. Veel ei ole mõistlik lähtuda spordiriiete valikul moest ega stiilsusest. Tuleks arvestada hoopis oma keha iseärasustega. Ülekaalus inimestel ei tasuks suruda end kitsastesse retuusidesse ja pluusidesse. Valida tuleks eelkõige mugavad riided, milles on hea oma keha treenida ning mis ei tekitaks Sinus ebamugavust ja -kindlust.

Jaga
Kommentaarid