Helmele ja kõikidele teistele pakume mõtteaineks oktoobrikuus Twitteris meeletult laineid löönud ja naisõiguslaste suure heakskiidu teeninud mõtteavalduse. Kirjanik Patrick S. Tomlinson kirjutas, kuidas tema abordivastaste suud lukku paneb ning soovitab sama taktikat kasutada ka kõigil teistel.

“Kui abort teemaks tuleb, esitan ma alati ühe küsimuse. Kümne aasta jooksul ei ole ükski abordivastane suutnud sellele ausalt vastata,” alustab ta oma postitusteseeriat.

“See on lihtne küsimus, millel on kaks valikuvarianti. Abordivastased ei soovi seda valikut teha, sest õige valik tõmbaks vee peale nende kõikidele argumentidele. Aga sellel küsimusel ON õige vastus, mistõttu abordivastased seda küsimust ka kogu hingest vihkavad.

Ja küsimus on selline: Sa oled viljatusravikliinikus. Miks sa seal oled, pole hetkel oluline. Tähtis on see, et tuletõrjealarm läheb käima. Sa hakkad väljapääsupoole jooksma ning kuuled ühe ukse taga lapse nuttu. Avad ukse ja leiad toast viieaastase lapse, kes meeleheitlikult nutab ja abi palub.

Laps on toa ühes nurgas. Teises nurgas on kast, mille sees on 1000 elujõulist embrüot. Suitsu imbub sisse, hakkad lämbuma… ja pead tegema valiku. Sa võtad kaasa kas lapse või kasti embrüotega, mõlemaid ei jõua päästa, sest enne sa lämbud.

Kas sa päästad A) viieaastase lapse või B) 1000 embrüot? Varianti C ei ole, C tähendab, et te kõik surete.

Kümne aasta jooksul, mil olen abordivastastega sel teemal vestelnud, ei ole ma mitte kunagi saanud konkreetset A või B vastust. Ja ei saa ka.

Nad ei saagi vastata, sest variant A on küll õige, kuid nad ei saa seda välja öelda, sest see hävitaks kõik nende argumendid. Üks elus inimlaps on väärt rohkem kui tuhat embrüot. Või kümme tuhat või miljon embrüot. Sest nad ei ole üks ja seesama ei moraalselt, eetiliselt ega bioloogiliselt.

Abordivastaste kampaaniad on üles ehitatud valele, mis kutsuvad esile emotsionaalse reaktsiooni ja milles kasutatakse moonutatud argumente. Mitte keegi ei usu, et elu algab viljastumise hetkel. Keegi ei nimeta embrüoid beebideks või lasteks! Need, kes seda teevad, tahavad naistega manipuleerida selleks, et neid enda kontrolli all hoida!”

Arutelu saad pikemalt lugeda siit:

Naistekas aplodeerib selle mõttekäigu peale.

Meie oleme kindlalt selle poolt, et iga naine võib ise otsustada, kas ta soovib rase olla ja sünnitada või mitte. Samuti pooldame seda, et rasedust saab katkestada legaalselt ja hügieeninõudeid silmas pidades väljaõppinud spetsialisti kontrolli all. Neid naisi, kes tahavad soovimatut rasedust katkestada, on olnud aegade algusest peale ning illegaalsete ja kodus tehtud abortide tõttu on hukkunud liiga palju inimesi. Abordikeeld ei kaota aborte. Meditsiiniline abort on naisele ohutu, nurgataguses “kliinikus” tehtud salajane raseduse katkestamine võib võtta naise elu. Sel hetkel, kui me jõuame evolutsiooniga sinnamaani, et ka mehed saavad rasestuda ja lapsi ilmale tuua, võime sellest teemast edasi rääkida.

Senikaua aga:

Martin Helme ja kõik teised härrased, kes peavad end tähtsamaks ja pädevamaks kui naised ning kes soovivad võtta endale õiguse naise keha kasutamise üle, me ootame teie vastuseid aadressile naistekas@delfi.ee