Ära võõruta partnerit sõpradest, see maksab valusalt kätte! 58. Jaaa, ma tean, tal on selliseid sõpru, kelle varjugi sa ei talu! Näiteks see vaba ja vallaline sõber, kes igal nädalavahetusel sinu kaasaga välja tahab minna. No ja peale selle näeb see sõber üsna hea välja, seega on tema ümber alati suur hulk turul ringlevat “vaba kraami”. Loomulikult jääb sinu kaaslane neile silma ja pealegi ei soosi see sõber teie püsisuhet.

Siis on need tüütud sõbrad, kes terve nädalavahetuse tahavad su kaaslase tähelepanu endal hoida, väikese napsuklaasi taga oma muresid kurta. Siis on see sõber, kellele sina lihtsalt ei meeldi, sulle ei meeldi tema ka, sest ta ongi täielik tropp.

Siis on see sõber, kes igal õhtul tahab mingit uut äriplaani arutada, no ei saa inimene aru, et teistel on oma elu ka. Ja kui ta helistab, siis on tunne, et sel inimesel puudub igasugune eraelu, lisaks on puudujääke ka taktitundes, sest tema kõned kestavad tunde ja see jutt ei ole ühestki otsast nii oluline, et seda ei saaks hommikusse lükata. Oh Jumal, neid erinevaid hirmsaid suhtelõhkujaid on tulemas uksest ja aknast. Kuidas nende kõigiga toime tulla? Kuidas end nende keskele mahutada ja kusagilt ka enda tarvis aega näpistada?

Meest hirmutavad vast enim need sõbrannad, kelle mehed on lihtsalt kordades edukamad, tekitavad temas alaväärsuskompleksi, sest tema ei saa sulle võimaldada ehk kõike seda, mida sõbranna mees suudab. Ja siis jagavad need sõbrannad loomulikult head nõu, et su kaaslane on ju väärt palju enamat … Oh Issand, see kõik on nii igapäevane!

Tegelikult ei tohi seda üldse endasse lasta. Las need sõprade-sõbrannade jutud jäävad sinna, kus sünnivad. Kui need kuidagiviisi sind puudutavad, siis ei ole omavahelised suhted päris korras. Kui sulle tundub, et su kaaslane suhtleb täiesti valede inimestega, siis on viga tegelikult teis endis, asjad on miskipärast paigast ära, kaalukauss on viltu.

Kui suhe on kindel, ei lase kumbki end oma sõpradest mõjutada. Siis ei tekita sõbrad probleeme. Sellisel juhul näevad ka sõbrad su õnne ja neil on sinu üle hea meel, mis sõbrad nad muidu oleks? Sõbrad on elus äärmiselt tähtsad inimesed, nad võtavad kuulata kõik su mured, toetavad sind, on alati sinu poolel, kiidavad su seisukohad heaks. Õiged sõbrad juhivad muidugi tähelepanu ka su vigadele, isegi nendele, mida sa suhtes teed, aga … nad ei ela sinuga koos.

Seega, kui sinu sõbrad ei tunnista su kaaslast, on viga sinus. Selles, kuidas sa teda sõpradele “serveerinud” oled. Ja kui sina ei talu oma kaaslase sõpru, siis ei ole sel suhtel jälle pikka pidu. Sõbrad on olulised, neid ei tohi kelleltki röövida. Aktsepteeri neid, tee nendest ka enda sõbrad. Käitu nendega meeldivalt ja nad ütlevad alati, et “Ta on ju nii tore, miks sa temast nii räägid?”

Kui sa üritad meest tema sõpradest lahutada, siis ei ole paraku teie suhte hoidmisel mõtet, sest, usu mind, kaaslase sõbrad on su kaaslase nägu, vaata tõele otsa!