Su uue albumi nimi on “Rahu”. Miks? Mida rahu sinu jaoks tähendab?

Albumi “Rahu” tempo ja tuju muutub 14. loo vältel üsna drastiliselt. Vaatamata sellele moodustavad need lood ühtse ja arusaadava terviku.

Minu jaoks tähendab rahu suuresti tasakaalu, mida on võimalik praktiseerida tänapäevases, ebastabiilses, maailmas.

Meenuta mingit hetke oma elus, mil tundsid end tõeliselt rahulolevana ja õnnelikuna.

Igal hommikul, ärgates.

Sind fännavad nii noored kui ka vanad ja viimasel ajal räägitakse sageli nii sellest, et noored on depressioonis kui ka täiskasvanud kiirustavad pidevalt igale poole. Mida tahaksid sina inimestele öelda, et nad elu natukene rahulikumalt võtaksid?

Võtke rahulikumalt. Ärge võrrelge oma elusid teiste omadega, internetis. Praktiseerige jiu-jitsut.

Kes vähegi su tegemistel kasvõi Instagrami vahendusel silma peal hoiab, teab, et sa reisid päris palju. Kus viimati käisid ja kuhu järgmisena lähed?

Viimati üllatati mind surfireisiga, Portugali. Järgmisena, ei tea veel. Ma olen loomult uudishimulik, ja reisides saab seda uudishimu rahuldatud, avastades enda jaoks senitundmatuid kultuure, maitseid ja helisid. Reisin tihti koos fotoka ja diktofoniga, et neid pilte ja helisid ka koju kaasa tuua. Ja lõpetuseks, millal siis veel reisida kui mitte praegu?

Kui palju reisid su loomingut mõjutavad?

Väga mõjutavad. Lonkida kaamli seljas Sahara kõrbes või ukerdada surfilaual Põhja-Atlandi ookeanis, on minu jaoks kordumatud kogemused. Peale selliseid eluhetki, on mul väga raske soovida luua muusikas midagi keskpärast ja lihtsat, vaid soovin ka enda tööga kuulajatele midagi erilist edasi anda.

Milline on üks ideaalne reis?

Ideaalsel reisil on oluline leida tasakaal planeerituse ja spontaansuse vahel, aga fundamentaalselt oluliseks pean:

  1. Linnapuhkus: 3-4 päeva, käsipagas, jalgrattatuur, kohalikud restoranid,
  2. Eksootiline reis: 7 päeva. 1 kohver. 2 päeva jalad vees, 5 päeva seiklust, rendiauto.

Albumilt pidavat leidma ka huumorit. Mida sa selle all silmas pead?

Ega sellega midagi keerulist ei olegi. Kui on võimalik mõne mõtte või riimiga kuulaja muigama panna, siis võin enda tööga rahule jääda.

Minu jaoks on üks kõige raskemaid asju, mida keegi võiks paluda mul vestluse käigus teha, nalja rääkimine. Kas sa suudaksid praegu ühe nalja rääkida?

Super ei.

Kui palju huumorit su elus üldse on?

Huumor on väga oluline osa mu elust. See võib muidugi teistele inimestele olla nii meelelahutuslik kui ka kurnav, aga säilitada ka täiskasvanuks saades lapsemeelsus, on üsna värskendav.

Sinu albumitega on paraku alati nii, et inimesed hakkavad spekuleerima, millest või kellest mõni lugu räägib. Kas saad meile mõne loo kohta juba ka saladuseloori kergitada?

Võin vihjata, et Paprika nimeline lugu ei räägi mitte ühestki inimesest. Või siiski...

Reketi värske albumi esmaesitlus toimub Solaris Keskuse Apollos 20. aprillil kell 18.00!

Reket astub üles ka sel suvel esmakordselt toimuval Sweet Spot festivalil Kultuurikatla pargis.