"Osana meie 25 aasta pikkusest keskkonnahoiu plaanist oleme lubanud elimineerida kõik välditavad plastikust jäätmed ja sinna hulka kuuluvad ka ühekordseks kasutamiseks mõeldud tooted, mis sisaldavad plastikut, nagu niisked beebisalvrätid," väitis sealne keskkonnahoiu osakond.

Tuhandeid beebisalvrätte lastakse vetsupotist alla, mistõttu need blokeerivad torusid ja isegi muudavad Thames'i jõe kuju. Näiteks Hammersmithi silla lähedalt korjati kokku koguni viis tuhat niisket salvrätti, mis on kõige suurem kogus, mis ühest kohast on leitud. Londoni edelaosas muutis massiivne pundar salvrätte isegi jõesängi kuju.

21aastane Kristen Downer, kes puhastab heategevusena jõgesid ja kanaleid, väitis Guardianile: "Pead minema mõõna ajal, et näha, kuidas need kuhjad tekivad. Thames'i jõesäng on muutumas. Niisked salvrätid kogunevad jõesängi ja muudavad selle kuju. See näeb välja küll väga looduslik, aga kui lähedalt vaadata, näed, et need künkakesed on hoopis niisked salvrätid segamini okste ja mudaga."

Kristen väidab, et nende eesmärk on, et inimesed mõistavad, et selline asi ei leia aset ainult Thames'i jões, aga ka jõgedes ja kanalites üle riigi."