“Minu ema on 65aastane ja ma kingin talle ta lemmikparfüümi.”

Parfüüm on alati hea ja kasulik kingitus, aga tee kindlaks, kas sa ikka tead, millist lõhna su ema eelistab — kas magusamat, värskemat või hoopis intensiivselt sügavat lõhna. Äkki meenub sulle mõni tema eelnev lemmik, mille järgi midagi sarnast välja valida?

“Mina ja abikaasa saadame enda emad koos teatrisse.”

Kui sinu ema ja ämm saavad omavahel hästi läbi, siis miks mitte korraldada neile sel aastal pisut teistmoodi emadepäev ja saata nad koos teatrisse. Üleüldiselt on teatripiletid igal juhul heaks kingiks.

“Mina tean, mida minu laps mulle igal aastal kingib: istikuid, püsikuid, puukesi. Aed on suur ja aiakraam kallis, aga olen ka ise kogu aeg vihjanud, et oh, kui ilus oleks kui…”

Mõtle välja, mida su emal vaja võiks minna. Kui su emal on suur aed ja aiakraam vajab väljavahetamist või ta ei raatsi enam ise istutamiseks taimi hankida, siis just nüüd on ideaalne aeg talle sellega rõõmu teha. Kui su emal aeda ei ole, aga ta on juba ammu soovinud mõnes toas kiire remondi teha, siis miks mitte see nüüd koos ette võtta?

“Meil ka emale igal aastal kindel kingitus — ajakirja Eesti Naine tellimus. Seda ta tahab ja ootab, aga ta ise on pensionär ja ajakirjade tellimist endale lubada ei saa.”

Kui su emale meeldib lugeda, siis on tema jaoks kindlasti ajakirja tellimus või mõni raamat suurepärane kingitus.

“Mina elan Eestist eemal, aga tellisin emale neti kaudu kümme erivärvilist tulpi ja ilusa sooviga kaardi kojutoomisega. Pühapäeva hommikul kell kümme peaks kätte saama. Loodan, et on ilus üllatus minu nimega kaart leida lillede seast.”

Tänapäeval on võimalik ema üllatada ka siis, kui sa ise viibid kaugel. Kui kulleriteenust kasutada ei soovi, siis äkki on sul mõni hea sõber, kes oleks nõus lilled ja kingituse emani toimetama?

“Kingin teatripiletid suveetendusele, kuhu ta saab koos isaga minna, sest tal kogu aeg häda, et isa teda kuskile ei vii.”

Kui oled tähele pannud, et su vanemad veedavad kuidagi vähe aega koos, on nüüd just sinu kätes see viga parandada. Kingi neile mõni emotsioon, mida nad saavad koos kogeda.

“Emadepäev ei ole ju sünnipäev — meelespidamist, armastust ja lilli! Vähemalt minu ema alati rahul.”

Ära unusta, et tõepoolest on su ema jaoks emadepäeval kõige olulisem just see, et sa tema jaoks olemas oleksid. Kõik muu on teisejärguline.