Punetav ja ärritunud nahk

Kui su nägu muutub pärast alkoholi tarvitamist higiseks ja punetavaks, pole vaja muretseda, aga kui see muutub ikka ekstreemselt punaseks, võib see viidata allergilisele reaktsioonile. Seda võib eriti sageli esineda just veini (eriti punast) ja õlle juues. Võid isegi tunda, et su pulss tõuseb järsult.

Veider lööve

Allergilise reaktsiooni tagajärjel võib su nahale tekkida lööve ja isegi veidrad muhud. Kui oled tundlikum näiteks alkoholis sisalduvate teraviljade vastu nagu nisu, oder või rukis, võib samuti tekkida allergiline reaktsioon. Histamiin, mida leidub loomulikul kujul veinis ja sulfiidid, mida selles joogis samuti kasutatakse, võivad tekitada allergiat ja astmalaadseid sümptomeid.

Parim viis selle vältimiseks on vähendada alkoholi tarbimist ja vältida teatud tüüpi jooke, mis reaktsiooni esile kutsuvad. Külm kompress aitab seda leevendada ja kui tunned, et reaktsioon läheb eriti hulluks, mine kohe arsti juurde.

Hingamisraskused

Alkoholi tagajärjel võivad sul tekkida hingamisraskused ja nohu, kui oled selles sisalduvate ainete (nt histamiini) vastu allergiline. Järgnevad külmetuselaadsed sümptomid nagu sügelevad silmad ja sügelustunne kurgus ning aevastamine. Kui sul juba on eelnevalt mõni hingamisteede haigus nagu astma, võivad sümptomid veelgi hullemad olla.

Kõhulahtisus ja iiveldus

Kui pärast alkoholi joomist hakkab su kõht valutama ja sees iiveldama, ära süüdista selles tingimata eelnevalt söödud toitu. Alkohol ärritab su kõhtu ja kui su keha ei suuda seda seedida, läheb kõik hoopis hullemaks. Kui su kõhus on palju vedelikku, liigub ka väljaheide kiiremini väljapääsu poole. Kasulik nipp? Proovi vältida alkoholi joomist koos kofeiini sisaldavate jookidega ja söö eelnevalt lihtsasti seeditavaid toite, mitte rasvaseid friikaid, mille järgi sul tegelikult isu on.

Allikas: Popsugar