Nii nagu lapsevanematel ikka, olid ka Charles’il ja Dianal erinevad mõtted, mida oma lastele nimeks panna, aga erinevalt ülejäänud inimestest oli nende kohuseks valida ka nimed, mis esindavad tugevust ja võimukust ning kõlaksid hästi, kui sinna ette lisatakse ühel päeval ka tiitel “kuningas” või “kuninganna”.

Briti kuningliku pere liikmed järgivad tavaliselt traditsioone, kui oma järeltulijatele nime valima asuvad ja kindlasti mõjutavad valikut ka endiste monarhide nimed, mistõttu oleme ajaloo jooksul näinud mitmeid George, Philipe, Henry’sid, Elizabethe kui ka Victoriaid.

Kui Diana sünnitas 1982. aasta juunis oma esimese poja, anti talle nimeks William Arthur Philip Louis ja kaks aastat hiljem ristiti prints Harry nimega Henry Charles Albert David. Dianast kirjutatud raamatus avaldab aga autor Andrew Morton, et Diana valis esimesed poegade nimed ja tegi maha Charles’i valiku. “Ma valisin Williami ja Harry, aga Charles tegi kõik muu,” väitis Diana. “Ta soovis nime Albert ja Arthur, aga ma keeldusin. Liiga vanamoodsad!”

Sellegipoolest on Williamil õigus valida kuningaks saades mõni teine nimi ja isegi prints Charles, kes ristiti Charles Philip Arthur George’iks, saab kuningaks kroonimise järel tõenäoliselt endale tiitli kuningas George VII.

William valis oma laste nimed mõeldes samuti oma vanematele: George Alexander Louis, Charlotte Elizabeth Diana ja Louis Arthur Charles.

Lugeja, jaga ka sina meiega oma nimesaamise lugu saates see naistekas@delfi.ee. Põnevamate lugude kirjutajad saavad auhinnaks mõne uue ja huvitava raamatu!

Allikas: Popsugar