Tee

Mustas ja rohelises tees sisalduvad amihohapped rahustavad ja lõõgastavad sind, seega kui tunned, et juhe hakkab kokku jooksma, võta üks tassike kvaliteetset teed. Uuringud on näidanud, et teejoojad tulevad stressiga paremini toime kui need, kes teed üldse ei armasta.

Tume šokolaad

Kui iga päev veidi šokolaadi süüa, siis see alandab kortisooli taset. Samuti vallanduvad tumeda šokolaadi söömise ajal endorfiinid, mis tähendab, et seda süües on eriti hea olla. Aga eks seda ole šokolaadisõbrad juba isegi tähele pannud!

Rasvane kala

Lõhe, forell, tuunikala ja teised kalad, milles on ohtralt omega 3 rasvhappeid, peaksid keerulistel hetkedel su menüüsse igpäevaselt kuuluma, sest nende söömisel väheneb su kehas stressihormooni kortisooli tase. Salmon, tuna, and other fish that are rich in omega 3’s are known to calm those of us who are stressed out.

Kaerahelbepuder

On teada, et süsivesikud teevad rõõmsaks, aga suures kaalutõusuhirmus peljatakse tänapäeval süsivesikuid kui tuld. Kaerahelvestes aga leib ohtralt kiudaineid ja need kuuluvad heade ning aeglaselt lõhustuvate süsivesikute gruppi, seega hoiavad su kõhu kaua täis. Söö kaerahelbeputru igal hommikul ja märkad kiiresti, kuidas hommikune tusatuju kaob.

Rohelised köögiviljad

Spinat, kapsas, lehtkapsas, brokoli jt rohelised köögiviljad sisaldavad magneesiumi, mis lõõgastab ja vähendab ärevust.

Tsitruselised

C-vitamiin aitab raskete olukordadega paremini toime tulla, sest vähendab kortisooli taset. C-vitamiini tarbivatel inimestel on parem uni ja nad ei ole stressile nii vastuvõtlikud. Võta magustoiduks greip või apelsin ja joo sidruniga maitsestatud vett!

Piim

Piimas leiduv kaltsium reguleerib tujusid ja aitab depressiooni sümptomeid leevendada. Piimatooteid tarbivatel naistel on vähem PMS-i ja nad pole väidetavalt nii tujukad.

Loe ka toitumisnõustaja Heikki Mägi soovitusi stressist vabaks söömise kohta.

Allikas: Power of positivity