Kogemustel on aga hoopis teistsugune efekt. Kui plaanid mõnusat puhkust, võib see alguses tunduda küll suure rahalise väljaminekuna, aga kohe, kui oled kohale jõudnud, saad aru, et see kõik oli su raha väärt.

Vaevalt, et sa viie aasta pärast oma äsja ostetud televiisorist räägid, aga kindlasti räägid sa meeldejäävatest kogemustest.

Seega, siin on neli põhjust, miks peaksid oma raha hoopis kogemustele kulutama:

1. Loodus võib olla parim kogemustepakkuja

Alati polegi vaja hea kogemuse saamiseks raha kulutada. Kiire elu kõrvalt on vahel mõnus võtta üks paus ja minna parki istuma või metsa jalutama. Proovi korraks oma mõtted välja lülitada ja jälgi end ümbritsevat. Sa ei või iial teada, millal näed midagi, mis muudab kogu su mõttemaailma.

2. Sa räägid oma reisidest ka aastate möödudes

Olgu tegemist siis puhkusega sulle ja su kallimale või hoopis kogu perele, sa jääd neid hetki meenutama ka siis, kui oled vahepeal juba kümneid uusi telefone ja sadu uusi kleite ostnud. Võid kulutada tuhat eurot uuele televiisorile, mida mõned aastad nautida või uude kohta reisimisele ja uute kogemuste kogemisele.

3. Raha pole nii stressitekitav, kui sa õnnelik oled

Mõnest reisist rääkides tajud, kui õnnelikuna sa end seda tehes tunned. Asjade üle päris sellist rõõmu ei tunta. Tõenäoliselt tunned mõnele reisile mõeldes, et see oli päriselt ka seda väärt, aga kallist käekotti kandes end nii rõõmsalt ei tunta, isegi, kui ostes oli see su kõige suurem unistus.

4. Kogemused on tähendusrikkad

Olgem ausad, raha tekitab kõigis inimestes vähemal või suuremal määral stressi ja tundub nagu kõik inimesed näeksid vaeva selle nimel, et säästa pensioniks võimalikult palju raha. Samas käivad paljud inimesed vähemalt korra aasta jooksul ka piiri taga. Olgu selleks siis pikem nädalalõpp kuskil lähedalasuvas riigis või nädalapikkune puhkus päikese all, just sellised hetked on eriti mõnusad. Need kogemused tekitavad tunde, et raha polegi nii oluline, vaid elu on elamiseks.

Kui soovid elada tõeliselt tähendusrikast elu ja koguda häid mälestusi, kuluta oma raha pigem uutele kohtadele, mitte uutele asjadele.

Võid avastada, et oled õnnelik hoopis siis, kui kulutad vähem raha. Võta aega, et kogemusi koguda ja avastada, mis sind päriselt õnnelikuks teeb. Võid üllatuda, kui avastad, et raha eest pole võimalik õnne osta ja ainus, mida päriselt vajad, on uued kogemused.

Allikas: I Heart Intelligence