RETSEPTID | Nädalavahetusel katsetamiseks: hapukoorekastmega krevetid või hoopis tuunikala Aasia moodi
Hapukoorekastmega krevetid
Vaja läheb:
- Keedetud, sulatatud vannamei viburhännak ehk keedetud krevetid - 1 kg
- hapukoorekaste - 2 klaasi
- koorevõi - 1 supilusikatäis
- riivjuust - 2 supilusikatäit
Tee nii:
Keedetud krevetid puhasta kestast ja lõika tükkideks. Asetada krevetid panni keskele, nende ümber sea praetud kartuli viilud. Vala kõik üle hapukoorekastmega, puista üle riivjuustuga ja küpseta praeahjus kuni pruunistumiseni.
Tuunikala Aasia moodi
Tuunikala sisaldab ohtralt valke ja selliseid vitamiine nagu A-, D- ja E. Ka ei puudu mineraalained nagu kaalium, raud ja fosfor.
Vaja läheb:
- Tuunikala filee – 500 g
- Küüslauguküüs – 1 tk
- Peenestatud petersell - 2 spl
- Vürts - ¼ tl
- Must pipar - ½ tl
- Sidrunimahl - 1 spl
- Apelsinimahl - ¼ tassi
- Sojakaste - ¼ tassi
- Oliiviõli - 2 spl
Tee nii:
Aasia marinaadi valmistamiseks sega 1 peenestatud küüslauguküüs, 2 spl peenestatud peterselli, ¼ tl vürtsi, ½ tl musta pipart, 1 spl sidrunimahla, ¼ tassi apelsinimahla, ¼ tassi sojakastet ja 2 spl oliiviõli. Vala marinaad kalalõikudele ning lase neil umbes 2 tundi külmkapis marinaadis rahumeeli seista. Prae pannil keskmisel tulel. Lisanditena paku riisi aedviljadega.