Hando tunnistab:

“Kasvajaga olen elanud alates 6.eluaastast. Vanemad ei pööranud haigusele tähelepanu. Vanemaks sirgudes kartsin ja häbenesin ise arsti juurde minna.

2007.aastal võeti kasvajast proov, see osutus healoomuliseks. Soovitati operatsiooni (kasvaja piirkond on anaalava). Kartes rasket operatsiooni, jäi see tegemata.
2016. aastal muutus kasvaja piirkond valusaks, valu kannatasin aasta otsa. Järgmise aasta juunis tehti lõpuks operatsioon, eemaldati kasvaja (kandüloomid).

Mõnda aega hiljem selgus proovides, et kasvaja oli muutunud pahaloomuliseks vähiks. 2017.aasta augustis sain kiiritusravi ja keemiaravi tablettidena. Oktoobris võeti uus biopsia ja selgus, et lamerakk kasvaja on ikkagi alles. Järgmiseks oli arstide otsus kasvaja eemaldada operatsiooni teel.
Tänavu jaanuaris eemaldati anaalava ja paigaldati stoom. Operatsioon oli väga edukas, kasvaja saadi kõik kätte.

Poolteist kuud hiljem hakkasid tagumiku vahele tulema punnid, mis muutusid valulikuks ja neid tuli järjest juurde. Mõni aeg hiljem võeti uuesti biopsia ja punnid osutusid kahjuks jälle lamerakk kasvajateks, mis asuvad varem kiiritatud pinnal.

Mais sain taas keemiaravi ja seda peaaegu oktoobri lõpuni, kokku 9 korda. Arstid otsustasid sellisel kujul ravi lõpetada, kuna see ei aidanud ning mul olevat väga haruldane vähivorm, mis kahjuks ei allunud klassikalisele ravile.

Novembris arsti visiidil sain teada, et minu haigusele on olemas väga tõhus ravim, mis suure tõenäosusega võib mind terveks ravida. Vahepeal on regulaarselt tehtud kompuuteruuringud, haigus on lokaalne ja ei ole levinud teistesse organitesse. Kahjuks selgus, et seda ravi Haigekassa ei rahasta.

Minu suur soov ja tahtmine on olnud kõikide ravimeetodite puhul terveks saada, seega võitlen lõpuni välja.

Kuid selle viimase tasulise ravi jaoks mul endal nii palju rahalisi vahendeid ei ole. Soov terveks saada on väga suur, millesse ma usun jätkuvalt, olenemata kõikidest tagasilöökidest.

Olen südame põhjani liigutatud ja ütlemata tänulik, et head annetajad ja vähiravifond „Kingitud elu” aitavad mind haigusega edasi võidelda. Esimene abitaotlus sai tehtud kolmele ravikuurile, arvatavasti kestab ravi kokku kuus kuud. Loodan ka edaspidi vähiravifondi toele.

Olen juba pikemat aega sellises seisundis, et ei saa tööl käia ja elatist teenida. Peres kasvab kaks last, kes käivad veel koolis. Mul on elukaaslane, kes mind väga armastab ja minust hoolib, eriti praegu minu väga raskel eluperioodil. Sooviksin, et ükskord lõppeksid minu valud ja pere ei peaks nägema minu kannatusi.

Olen alati uskunud, et tulen sellest raskest haigusest võitjana välja. Olen veel noor inimene, mul on jäänud ühiskonnale ja kallile perele väga palju anda. Lapsed oma elu peale juhtida, et sealt edasi tuleksid toredad perekonnad ja toredad lapselapsed.

Soovime teile rahulikke jõule ning ilusat uut aastat!

Lugupidamisega

Hando perega.”

TOETA JA JAGA: Kutsume üles Hando ravi sihtotstarbelise annetusega toetama, annetuse märksõnaks kirjutada “Hando raviks”.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu

Swedbank: EE212200221059073061
SEB: EE211010220228917224
LHV: EE137700771001442514
Luminor: EE591700017003638161
Coop Pank: EE704204278609604509

Otsetee pangalinkideni: www.kingitudelu.ee/annetajale