Mitmed eksperdid on selle protseduuri vastu rääkinud, selgitades, et sellega kaasnevad mõned väga tõsised riskid. Günekoloog ja raamatu “The Vagina Bible” autor Jen Gunter ütles portaalile Refinery29, et naised ei tohiks “iial, mitte kunagi lasta oma vagiinasid kraapida”.

“Igasugune vagiina epideeliumi (koe) kraapimine võib mõjutada sealset ökosüsteemi ja teoreetiliselt levitada lokaalselt ka HPVd ning suurendada naiste vastuvõtlikkust põletikele,” selgitas ta. “Su vaginaalne epideelium taastab end täielikult iga 96 tunni järel.” Seega, kui soovid mõne kohutava mehe varustuse füüsilisi jääke eemaldada, siis tea, et su vagiina saab sellega vabalt ka ise hakkama.

Möödunud kuul selgus, et näiteks Mel B on läbinud selle protseduuri, et eemaldada oma eksabikaasa Stephen Belafonte “kõik jäägid”. “Nad kraapisid mu vagiina seespoolt puhtaks ja asendasid selle uue koega,” väitis ta The Guardianile. “See on nagu midagi, mida vägistamise ohvrid teeksid — põhimõtteliselt tahad end täiesti puhtaks koorida.”

PS! Sellist protseduuri ei tohiks aga keegi lasta endale reaalselt teha ja Ameerika Ühendriikide Toidu- ja ravimiamet andis selle kohta juulikuus välja ka ametliku hoiatuse.