1. "Neiu, 20-aastane, tuli tööle. Kuuenda päeva hommikul, 10 minutit enne tema tööpäeva algust, saabus mulle sōnum: "Ei saa tööle tulla, sry." Helistasin, aga tema muidugi ei vastanud. Selline suhtumine siis noortel... Ōnneks mitte kōigil."

2. "Olen näinud praktikanti, kes esimese päeva õhtul soovib varem lahkuda ja töötajat, kes paari päeva töö järel vedeleb diivanil ja järgmisel hommikul, mis juhtub olema reedene päev, teatab, et tema ei saa tööle tulla. Ja edasi kordus analoogne mitteilmumine alati kas reedel, laupäeval või esmaspäeval, kui tibin oli kõvasti pidutsenud."

3. "Muidu ammu ununenud seik, aga selle loo valguses tuli meelde: töötasin ülikooli kõrvalt Tartus ühes restoranis, kuhu tuli proovipäevale üks inimene. Kõik näis sujuvat. Tundus, et saab hakkama ja naudib isegi oma päeva, aga ühel hetkel läks wc-sse ja põgenes sealt tagumise ukse kaudu minema. Üks kokk ütles, et nägi aknast vist teda minemas, aga ega tema ju ka tööhoos ei tea, et kas ja mis. Naljakad inimesed, kui nii mõelda."

4. "Pole õnneks sellist käitumist veel kohanud. Aga ära hellitatud on nad küll: üks "milleniumilapsukene" rääkis kord, kuidas ühes töökohas pidas ta neli kuud vastu, kuna talle seal ei meeldinud ja tuligi ära. Teises kohas olevat olnud ainult kolm nädalat, kuna seal ka talle ei meeldinud. Hetkel istub vanemate rahakoti peal ja mõtleb, mida eluga peale hakata. Tule taevas appi, ütleks selle peale."

Aga üks inimene otsustas ka vastulause öelda ja selgitada, miks tema täpselt nii käitubki:

"Olen teinud korduvalt sama ja siin on põhjused miks:

Esiteks on tööandjad valetanud palga kohta/või millegi muu kohta nagu töökohustused. Viimasel hetkel, peale kõnelusi tuleb teade, et palk on palju väiksem kui pidi olema. Tõmban esimene päev minema - adios amigos! Poole päeva pealt lähen ära, telefoni blokeerin ära, vastu ei võta.

Teiseks on see, et kui lähed töötukassasse ja sealt sunnitakse kuhugi sellisesse napakasse kohta minema nagu telefonimüük. Lihtne taaskord, adios amigos! Pikka juttu ei räägigi. Jätan minemata nii töövestlusele kui ka tööle. Kuna seal asutuses absoluutselt seda ei mõisteta, polegi võimalik muu kui rikkuda töösuhe ära nii kiiresti kui võimalik. Siis on kindel, et tulevikus nad sind iialgi enam sinna tööle ei võta. Kahjuks teist võimalust pole.

Ridamisi rikkusin mitmetes kohtades töösuhte ära sellel põhjusel. Ma olen rikkunud töösuhte sedasi meelega ära paljudel kordadel ja ausalt ega siin midagi kahetseda pole. Vajadusel teen kõike seda uuesti."