“Me ei tea täpselt, kui paljud mehed kannatavad selle all, sest paljudel on liiga piinlik, et abi otsida, aga see võib olla kuni üks mees kolmest,” kinnitas Patient.info kliiniline direktor dr Sarah Jarvis The Sunile. “See võib aga väga tugevalt meeste enesekindlust ja sageli ka suhteid mõjutada ning viia isegi depressioonini. Sageli tulevadki mehed esimest korda sellest rääkima siis, kui see on mõne nende suhte lõhkunud.”

Aga lihtsalt seetõttu, et tegemist on sageli esineva probleemiga, ei tähenda see seda, et sa ei saa midagi ette võtta.

Men’s Health pani kokku neljasammulise trennikava, mis aitab muuta su erektsioonid tugevamaks ja vähendada tõenäosust, et sa liiga vara tippu jõuad.

Esimene osa tegelebki liigvarajase ejakulatsiooniga ja teine osa on pühendatud soorituse parandamisele.

Liigvarajane ejakulatsioon

Harjutus: Kegeli harjutused

3 setti ja 30 kordust, 3-4 korda nädalas

Arvad, et Kegeli harjutused on mõeldud vaid naistele? Mõtle uuesti. Ka kõik mehed peaksid neid tegema — olgu neil probleeme või mitte -, sest kõigil on kasu tugevamatest vaagnalihastest. Need aitavad nimelt ka igasuguste muude “lekkimiste” puhul.

Kuidas teha?

Pinguta just neid neid lihaseid, mida sa kasutad, et häda kinni hoida ja hoia seda pingutust 2 sekundit. Ja ole ettevaatlik, et sa ei kasutaks teisi lihaseid, vaid just neid sügavaid vaagnalihaseid.

Erektsiooni tugevdamine

Harjutus: Hindu kätekõverdus

10 korda

Vahel võib misjonäripoos olla kätele ja õlgadele päris raske ning see harjutus aitab sul sellega paremini hakkama saada.

Seisa jalad pisut laiemalt kui su õlad asetsevad. Kummarda ja aseta käed põrandale — hoia jalad ja käed võimalikult sirgena (puusadest kõverdatuna).

See on alles algus. Nüüd sukeldu oma ülakehaga põranda poole, enne, kui painutad end tagasi ja ajad käed sirgu, vaadates lae poole.

Mine nüüd algusesse tagasi ja korda.

Tundus liiga segane? Vaata videost, kuidas seda õigesti teha.

Harjutus: ettepoole kükk

5-10 korda

Kükid on suurepärased kogu keha treenivad harjutused, mis tugevdavad nii kere-, tuhara- kui ka vaagnalihaseid ning kui lisad juurde raskused, saad treenida ka käsi.

Seisa jalad õlgade laiuselt harkis, hoides raskust rinna kõrgusel. Aja puusad taha, kõverda end põlvedest, et raskus läheks alla poole — hoia kindlasti raskus kandadel, mitte varvastel.

Nüüd suru kannad tugevalt maasse ja tõuse püsti, et harjutust korrata.

Kas on veel viise, kuidas sa saaksid end aidata?

Dr Jarvis jagab ka mõnda elustiili häkki, mida võid kasutada, et liigvarajast ejakulatsiooni ära hoida:

1. Kanna kondoomi, sest see vähendab mõnutunnet ja seks ei ole enam nii intensiivne. Lisaks kaitseb see sind erinevate haiguste eest.

2. Vahetage poose ja las su partner istub su otsas, sest see aitab vältimatut edasi lükata

3. Proovige “start-stopp” meetodit

See tähendab, et peatute täpselt enne seda, kui sa orgasmini jõuad ja ootate, et sa “rahuneksid” enne, kui uuesti alustate. Ideaalis peaksite tegema seda kolm korda enne, kui lased endal tulla.

Tõenäoliselt nõuab see pisut harjutamist, aga harjutamine teebki meistriks, või mis?

Allikas: The Sun