Kui seda juhtub harva, suudad sa mõistusega võttes aru saada, et ka tema on väsinud. Aga kui sa saad pidevalt vastu kas äraütlemise või täieliku ükskõiksuse, jõuad sa lõpuks järeldusele, et oledki jõudnud seksivabasse abiellu.

Kas seda on võimalik veel päästa?

Abikaasa soovimatus sinuga intiimsuhtesse astuda tekitab sinus ilmselt hulganisti negatiivseid tundeid:

-üksindus
-häbi
-kallim peab mind vastikuks
-ta ei taha mind
-ta ei vaja mind

Ilmselt tahad sina sellest rääkida, aga kuidas võtta teemat üles inimesega, kes on sinust emotsionaalselt valgusaastate kaugusel, aktiivselt sinust eemale tõmbub ja sind tõrjub?

Siis hakkad sa leidma veel rohkem erinevaid viise, mis tõestavad, et ta ei armasta sind enam. Meenutad valuga igat hetke, kui ta sind hüvastijätuks ei suudelnud, ei öelnud, et armastab sind, ei võtnud sul käest kinni ega pööranud sulle tähelepanu, kui sa seda kõige rohkem vajasid.

Sa kas pöörad selle info tema vastu: ta ei armasta mind! või veel hullem — hakkad ennast süüdistama: ma ei olegi tema armastust väärt!

Suures häbis hakkad sa iseennast ründama:

-ma olen vastik
-ma olen paks
-ma pole sel aastal piisavalt raha teeninud
-ma ei ole piisavalt tihti kodus
-ma ei ole talle tähelepanu pööranud

Siis hakkad sa otsima viise, kuidas seda suhet surmata: kas vastiku tüli või tapva vaikusega. Igal juhul tahad sa teda rünnata ja talle haiget teha, sest tema tõrjuv hoiak teeb sulle tõsiselt haiget. Kui sellega ei tegeleta, saavad vastikud vaidlused teie argipäeva osaks, või siis võtab maad täielik vaikus ja ükskõiksus, mille varjus kasvab põlgus. Ja siis tundub, et tülitsete hoopis teistel põhjustel. Näiteks hakkad tema kallal norima, sest ta jättis oma toidunõud vedelema. “Sa ei…” saab osaks sinu sõnavarast ja sa kasutad seda mõnuga, et talle võimalikult sügav haav südamesse lüüa, sest tema ju tegi sulle haiget!

Kas armastus saab niimoodi püsima jääda? Kindlasti mitte. Ainus viis, kuidas oma abielu päästa saab, on suhtlus. Kui te ei aruta seda, kuidas seksipuudus teie suhet mõjutab, tõmbate üles tülisid, mis lõpuks teie pere lõhuvad.

Oluline on välja selgitada, miks kallim sind tegelikult tõrjub. Seda saab teha ainult läbi väga ausa ja avameelse suhtlemise. Tavaliselt saavad need teemad lahendatud, sest seksist keeldumine ei ole üldjuhul põhjus, vaid millegi suurema tagajärg.

Seega — kõige tähtsam on meeles pidada, et ei ole mingit ühte ja maagilist võlunippi, mis seksi suhtesse tagasi tooks. Selleks on vaja kannatlikkust, rahulikku meelt, empaatiat ja kuulamisoskust. Kui su kallim läheneb sulle seksiplaanidega, aga sa oled surmväsinud, mõtle kõigepealt sellele, kuidas su äraütlemine talle tunduda võiks. Seda on küll üpris võimatu teha, aga proovi ikkagi ja küsi, kuidas ta end tunneb. See on parem variant kui valetada, et sul on peavalu ja lükata probleemi lahendamine homsesse või teadmata tulevikku.

Allikas: Your Tango