1. Koorimine
Kõigepealt on vaja eemaldada surnud naharakud, et saada tuhmi ja ilmetu jume asemel särav nahk. Samuti on koorimine hea ettevalmistus muudeks protseduurideks. Kui on tegu probleemsema nahaga, siis on hea mõte teha läbi üks või mitu mikrolihvimise protseduuri, mis eemaldab surnud naharakud, tasandab arme ja stimuleerib nahka, samuti pole otsest vastunäidustust päevitamisele nagu keemilise koorimise puhul.

2. Päikesekaitse
Päikesekaitse on näonahale palju tähtsam kui me oskame arvata ja tihti ei pöörata sellele väga tähelepanu. Mõeldakse, et ei olda piisavalt päikese käes ja mitme kreemi peale määrimine tundub hommikuti tüütu. Seetõttu on hea idee kasutada näiteks ka BB-kreeme, mis ühtlustavad jumet, niisutavad ja sisaldavad ka päikesekaitsefaktorit.

Eelkõige ennetab korralik päikesekaitsekreem pigmendilaikude ja kortsude teket. Kindlasti peaksid päikesekaitset kasutama inimesed, kes on teinud läbi happekoorimise, kellele tekivad kergesti pigmendilaigud ja kes saavad päikese käes kergesti põletusi. Päikesekaitsefaktoriga kreeme peale määrides tuleks silmas pidada ka riietust ja vajadusel sisse määrida ka õlad (ja käed).

3. Niisutamine
Tihti inimesed unustavad ära, et naha niisutamine on tähtis ka muul ajal kui talvel. Muidugi aitab kevadine niisutamine nahal pikast ja külmast talvest taastuda, kuid samamoodi nagu pakane ja jäised tuuled kuivatab nahka ka päikesekiirgus!

4. Alkohol ja päike
Paljud inimesed ei ole kursis, et alkohol võib tekitada päikese mõjul nahale pigmendilaike. Seetõttu võiks jälgida, et näiteks näoveed (eriti need mida kasutad hommikul) peaksid olema alkoholivabad. Samuti tuleks üle vaadata ka oma parfüümid ja deodorandid, sest ka neis olev alkohol põhjustab pigmendilaike. Paljud parfüümitootjad valmistavad spetsiaalseid suvelõhnasid, mis on alkoholivabad.

5. Rutiin
Ja mis kõige tähtsam — et nahk ilus säiliks on oluline kasutada oma nahale sobivaid tooteid ja viia sisse kindel rutiin (koorimine, maskid, niisutamine). Ükskõik kui väsinud sa ka poleks — meik tuleb enne magamaminekut ALATI maha võtta!