Kelneri sõnul tehakse tihtipeale see viga, et hakatakse küll hooga treenima, kuid toitumisele samaväärselt tähelepanu ei pöörata. Tegelikult on tervisliku kaalu puhul just toitumisel võtmeroll. Toidulaua planeerimisel rõhutas Kelner tasakaalu. Oluline on jälgida, et päevases menüüs oleks õiges koguses nii liha, juurvilja, puuvilja, piimatooteid kui ka teravilja.

Prae puhul tuleks järgida taldrikureeglit, mis ütleb, et poole taldrikutäiest peaksid moodustama köögiviljad; veerandi taldrikust liha või kala ning veerandi riis, kartul või makaronid. Hommikusöögid võiksid olla toekamad ning õhtusöökides pigem vähem süsivesikuid. Seda juhul kui treening või füüsiline töö ei jää õhtusesse aega.

“Oluline on saada makrotoitainete — valkude, rasvade ja süsivesikute — omavaheline suhe paika. See, kas liha näol on tegemist kana-või sealihaga, on juba igaühe enda otsustada,” avaldas Kelner, kelle sõnul on tasakaalu saavutamise eelduseks hoolikas planeerimine.

Hommikusöögiks: Muna-peekonivormikesed spargli ja pestoga

Koostisosad

  • 4 viilu Itaaliapärast toorsuitsupeekonit
  • 4 muna
  • 4 sparglit
  • 4 tl (karulaugu) pestot*


Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta muffinivormi põhja peekoniviilud. Järgi vormi kuju nii et viilud jääksid põhjale nagu väikesed kausid. Murra sparglitelt ära puitunud varreosad ja tõmba köögiviljakoorijaga sparglist õhukesed ribad. Seda on lihtsam teha kui toetad spargli lõikelauale. Tõsta sparglikrussid peekoniviiludele, lisa igasse vormi 1 tl pestot ja löö sisse ka üks muna. Küpseta u 10 minutit ning lase paar minutit vormis veel taheneda. Kui soovid kõvemat muna lisa küpsetusajale veel paar minutit. Serveeri koos värske salatiga.

Lõunasöögiks: Hakkliha ja tatraga täidetud paprika

Koostisosad:

  • 1 dl tatart
  • 4 paprikat
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 400 g Seahakkliha
  • 125 g mozzarellat
  • 1 tomat
  • soola, pipart
  • õli praadimiseks


Valmistamine

Lase tatar 2,5 dl veega keema, kata kaanega ja lase u 15 minutit podiseda, kuni tatar on pehmenenud. Poolita paprikad ja puhasta seemnetest ning säsist. Küpseta lõikepind ülalpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200-kraadises ahjus 10 minutit, kuni paprikapoolikud on peaaegu pehmed. Kuni paprika ahjus küpseb, haki sibul ja küüslauk ning pruunista koos lihaga pannil u 5 minuti jooksul, lisa hakitud tomat ja kuumuta veel paar minutit segades. Lisa tatar, maitseained ja riivitud või hakitud juust ja täida paprikad saadud seguga. Küpseta 180 kraadi juures veel 15 minutit ja serveeri.

Õhtusöögiks: Suvesalat tomati, aedubade ja fetaga

Koostisosad:

  • suur peotäis mangoldi- või rukolalehti
  • 200 g rohelisi aedube
  • 2 punast sibulat
  • 200 g punaseid ja kollaseid kirsstomateid
  • 100 g fetat
  • hakitud värsket peterselli


Kastmeks:

  • 2 sl valge veini äädikat
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 tl vedelat mett
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • soola ja musta pipart


Valmistamine

Sega kastmeained ja viiluta õhukeselt sibulad. Lase sibulatel kastmes marineeruda, kuni valmistad ülejäänud salatit. Keeda ube 3-4 minutit, nõruta ja lase sõelal jahtuda. Sega oad ja poolitatud tomatid sibulate hulka, vahetult enne serveerimist lisa ka hakitud petersell ning salatilehed. Pudista peale fetajuust ja naudi koos hõrgu sealihašašlõkiga.

* kui pestot käepärast ei juhtu olema, võid kasutada ka ürdiõli. Selleks haki värskeid ürte (till, petersell, basiilik või ka karulauk), lisa soola, sorts sidrunimahla ja silma järgi õli nind surista saumikseriga ühtlaseks. Ülejääki saad kasutada näiteks värsketes salatites.