Teeb räigelt haiget, kui meie tundeid ei austata, kui meid ignoreeritakse, lükatakse eemale, ei kuulata, solvatakse või alandatakse, jäetakse üksi kõige haavatavamal hetkel ning isegi süüdistatakse või häbistatakse selle eest, et „sellised“ oleme. See teeb haiget, kuid sedasorti valu ei näe me vägivallana. Aga see on seda! Alustame sellest. See on emotsionaalne vägivald ja see võib olla valusamgi kui füüsiline — nuga, mida su südames regulaarselt keeratakse, võib teha rohkem haiget kui rusikas, mis tabas su nägu üheks teravaks hetkeks.

Ja mis teeb veel rohkem haiget, on näha sellele kõigele vaatamata selle suhte ilu, kõigele vaatamata pidada kalliks neid imelisi hetki ja kogemusi, mis teil on olnud, tunda oma südames neid hetki, kui ta oli su vastu hea… Jah, nende hetkede nimel oled sa valmis unustama kõik, sulgema silmad nii sisemises pilgus kui väljaspool, isegi kannatama oled sa valmis. Kannatama, et tunda sellele järgnevat magusat kergendust — seda hetke, mil tunned end taas turvaliselt ja armastatuna, mil tunned taas, et sa ei ole üksi.

Väike tüdruk sinu sees unustab kogu halva ja viskab tänulikult oma käed selle mehe kaela ümber, usalduses ja alistumises. Oo jaa! See on see, kuidas ta peakski end tundma! Alati! Ja iga kord, kui sind taas halvasti koheldakse — ja sellistes suhetes juhtub see alati uuesti — selle väikese tüdruku süda mõraneb ja nutab. Ja kui see jätkub, üha kordub, siis saabub hetk, kui ta kaotab oma soojuse, rõõmu ja naeru. Saabub hetk, kui ta vajab neid headusehetki selleks, et ellu jääda, kuid ta ei ole enam võimeline rõõmust kilkama ja mängima. Ta hakkab kartma olla spontaanne ja ehe, sest ta kardab, et siis mõistetakse ta hukka. Ta kardab, et teda ei armastata enam. Aga armastus on tema sünniõigus, mitte ei ole ühegi mehe otsustada, kas ta on seda väärt või mitte!

Ja see on koht, kus sekkuma pead sina! See on koht, kus pead kaitsma seda väikest tüdrukut ja austama oma Sisemist Naist, kuulama ta häält, kuulama tema tarkust ja armastama ta tagasi oma väkke! Mis iganes ka ei toimuks väljaspool, kui iganes valus see ka ei oleks, ükskõik kui ahvatlev on langeda tagasi illusoorsesse turvalisusesse, leida vabandusi… Sel hetkel pead sa sellest kõigest tugevam olema. Ja tegelikult sa oledki, sest alternatiivi ei ole — on elu või surm. Sest päriselt elus olemiseks peavad su sisemine tüdruk ja naine terved olema.

Sa tunned selle hetke ära. Sa tunned, kui ta ei austa sind sinu sügavas naiselikkuses, kui ei võta sind vastu ühesuguse kohaloluga nii sinu väes kui haavatavuses, nii tarkuses ja rahus kui täieliku emotsionaalse ja mentaalse kokku kukkumise hetkes. Ei, ma ei räägi sellest, kui see mõnikord juhtub. Ta on lihtsalt mees, mitte täiuslikult toimiv robot. Ma mõtlen olukordi, kus see on pidevalt nii. Sa näed, et see ei muutu. Või ta isegi ei tunne, et see peaks muutuma.

Nii lihtne on siis mõelda, et võib-olla ma lihtsalt nõuan liiga palju. Ja ühel hetkel hakkad sa tundma, et sa OLED liiga palju! Ja sa surud oma vajadused ja tunded all. Sa teed end väikeseks, isegi kui su hääl on mõnikord vali… Ja see on koht, kus su Sisemine Naine on kõrvale lükatud ja Tüdrukul on valus ja ebaturvaline. Sa võid kõike ratsionaliseerida, mõistusega eitada ja vähendada, aga Tema tunneb kõike! Ta vajab Täielikku Armastavat Kohalolu — mitte midagi rohkem ega vähem! Kui seda ei ole, siis ei austa sa Teda.

Sinu Sisemine Naine on Armastuseallikas ja ta kiirgab läbi sinu, kui ta on austatud ja väärtustatud! Ja seda Armastust ei saa iial ära võtta. Nüüd oled sa võimeline armastama suure avatud südamega, sõltumata tema käitumisest, mõtetest või tegudest. Sest sa ei ole enam ohver, sa valid, kuidas sind koheldakse, sa ei manipuleeri ega kerja tema armastust. Sa armastad ennast ja seetõttu sa lahkud sellest suhtest.

Ja, paradoksaalselt, see Armastus lubab sul ka teda tõeliselt armastada, väärtustada neid teie ilusaid hetki ilma kibeduseta, lihtsalt armastada teda, temalt midagi soovimata. See armastus ei pruugi vastust leida. Võib juhtuda, et ta ei mõista iial. Aga sina ei vaja enam tema vastust või mõistmist. See armastus on sinu südames ja särab iga hingetõmbega üha rohkem.

See on see, mida tähendab armastada kõigepealt iseennast — sa ei saa jätkata tema armastamist sel viisil, sest sa armastad iseennast. Ja see on koht, kus sa hakkad päriselt armastama — ennast, teda, kõiki. See on koht, kus tema missioon sinu elus on lõppenud.

See on see, mida tähendab armastada läbi valu — lubada oma Armastuseallikal kiirata läbi enda, mõnikord end läbi sinu põletada… see on tõeliselt kuulata ja austada oma Sisemist Naist, olla ausas kooskõlas ja lojaalne selle väikese tüdruku puhtale väiksele südamele. Jah, see võib mõnikord tunduda valus. Aga tõsi on, et kui see ei ole valus, siis ei ole see Armastus.

Ja just siin oledki sa leidnud Püha Graali — Armastuseallika. Nüüd lihtsalt tõsta see Püha Karikas tähistamaks tõeliselt armastamise, iseenese armastamise õppetundi!

PS! Me läbime sedasama õppetundi elus korduvalt. Iga korraga tuleb üha paremini välja. Ole endaga õrn, kui avastad, et oled samas kohas. Tähista iga kord oma Sisemise Naise ja Tüdruku rõõmu ja kasvamist, ühenduse tugevnemist. Tervenemine võtab aega, sest haavad tulevad lapsepõlvest, ühiskonna haigetest mustritest, suguvõsa kaugematest aegadest, eelmistest eludest isegi. Aga see aeg ja kasvamine on imeliselt ägedad ja põnevad ning iga kord, kui sa tervendad ennast, jõudes jälle oma Püha Graalini, tervendad sa sellega kogu oma suguvõsa naisi, kõiki maailma naisi ja tervet naiselikkust.

Kui sa tunned, et see teema sind kõnetab, tahaksid leida sügavamat kontakti oma naiselikkusega, siis võta julgelt ühendust, et broneerida aeg Sisemise Naise ja Tüdruku hüpnoosiks või lihtsalt teraapiaks, et oma teel toetatud olla. Kontakt: Facebookis või magdalatherapy@gmail.com.