Kunagi pole tore olla see inimene, kellele öeldakse ära, mistõttu, kui sa tead juba peale esimest kohtingut, et teist sellele ei järgne, julge seda ka oma kaaslasele öelda.

Enne, kui selle negatiivse uudise teatavaks teed, mõtle oma otsus ikka korralikult läbi. “Kui esimest korda kedagi kohtad, on täiesti normaalne, et sa pole veel 100% kindel, kas tahaksid teda uuesti näha,” selgitab kliiniline psühholoog Joshua Klapow ja soovitab seetõttu sul ka teisele võimalusele mõelda. “Kui sa pole kindel, siis pole sul tõenäoliselt lihtsalt olnud võimalust koguda kokku kogu informatsiooni, mida vajad. Mine teisele kohtingule (ja ehk ka kolmandale ja neljandale), kuni oled kindel, kas vastus on üks või teine.”

Samas, kui sa enam ei kahtle, et see inimene pole sinu jaoks see õige, siis ole aus. “Reaalsuses, kui oled kindel, et sa ei taha temaga teisele kohtingule minna, siis sa ei peagi seda tegema,” kinnitab ka dr Klapow.

Aga iga inimene, keda on kunagi peale esimest kohtingut eirama hakatud, teab, kui ebameeldiv see tunne on. Nii ongi kõige hoolivam otsus talle kohe tõtt öelda. See võib haavata tema ego, olenemata sellest kui viisakaks sa püüad jääda. Samas tasub jätkuvalt mõelda, mida ja kuidas öelda. “Jäta jutt lühikeseks ja kaastundlikuks, aga ära vabanda,” soovitab dr Klapow. “Ütle talle, et hindad teie ühiselt veedetud aega, kuid eelistad teisele kohtingule mitte minna. Sa ei pea vabandama või liigselt selgitama.”

Siiski, kui ta hakkab sult selgitust paluma, võid öelda ausalt, mida tunned. “Ütle talle näiteks, et ta oli küll tore, aga sa lihtsalt ei näe teie ühist tulevikku ja seetõttu eelistad sa mitte seda lugu edasi venitada,” lisab psühholoog.

Kuigi see olukord võib olla ebamugav, on see vajalik, et end rohkemast valust ja draamast säästa. Ehk siis, kui oled kindel, anna oma tunnetest teada pigem varem kui hiljem.

Allikas: elite daily