Aga sellest halvast harjumusest on päriselt ka võimalik vabaneda. Kindlasti tekib sul küsimus, et kuidas küll? Vali üks järgnevatest tegevustest või uutest mõtteviisidest, mis sulle endale kõige meeldivam tundub, ja tee hoopis seda.

1. Mõtle välja, mis sind ärritab ja mis täpsemalt on see algpõhjus, mis paneb sind ennast teistega võrdlema. Kui sa suudad seda põhjust identifitseerida, on sul lihtsam sellega tegeleda. Sa ei pea neid ärritajaid vältima, see on probleemi eest põgenemine, kuid sa vähemalt tead, mis seda ärritust põhjustab.

2. Tee teistega võrdlemise asemel hoopis midagi head sellele, kellega sa end võrdled. Ta raudselt ei oska seda oodata ja see teeb ta väga rõõmsaks, ja see võib vastutasuks ka sind väga rõõmsaks teha.

3. Sotsiaalmeedias on vaikne reegel — kui sulle midagi ei meeldi, siis lõpeta selle inimese jälgimine ära. Elu läheb kohe palju lihtsamaks.

4. Mine jalutama, naudi loodust või linnamelu enda ümber, puhasta oma mõtted negatiivsusest ja sa tunned, kuidas sul hakkab palju parem.

5. Kui sul tekib vastupandamatu soov end kellegagi võrrelda ja sa tunned end millegipärast halvasti, siis proovi olla hoopis tänulik millegi eest, mis sul on ja mida temal näiteks ei ole.

6. Tee oma sõpradele detailseid ja läbimõeldud komplimente. Nende rõõm peaks ka sind õnnelikuks tegema.

7. Ära mõtle teistest kui imeinimestest, ka nendel on oma hirmud ja ebakindlused, just nagu sinul.

8. Veeda rohkem aega töötades ja vaeva nähes kui mõeldes sellele, et absoluutselt kõikidel inimestel on sinuga võrreldes nii lihtne. See ei ole tõsi ja sa tead seda ka ise väga hästi.

9. Kui tunned end halvasti ja hakkad end kellegagi võrdlema, siis mõtle, et ka tema võib end samal hetkel täpselt sama kehvasti tunda.

10. Mõtle tagasi sellele ajale, kui sa olid alles laps. Kas sinu viieaastane versioon oleks uhke, kui ta teaks, kuidas sa praegu teiste inimeste üle mõttetult kadetsed?

Allikas: Wit & Delight