Mastifi tõugu koer Gem – 1,5 miljonit dollarit


Koer kui inimese parim sõber on kahtlemata üks suurima emotsionaalse väärtusega kingitusi. Mõned tõud võivad teha sellest aga ka ühe materiaalselt kalleima kingituse. Üks selline on näiteks Tiibeti mastif, kelle kutsikas müüdi 2014. aastal oksjonil maha ei rohkem ega vähem kui kahe miljoni USA dollari eest. Mastif Gem pole selles mõttes kuidagi vähem erakordne. Nimelt maksis Chris Brown tema eest suisa 1,5 miljonit USA dollarit, et oma tütart jõuludel üllatada.

Valged jõulud – 2 miljonit dollarit


Lumetaat pole Californiaga teatavasti just kuigi helde olnud – seda isegi suurte kliimamuutuste kiuste. Aaron Spellingul, kes on seisnud selliste kuulsate teleseriaalide taga nagu „Armastuse paat”, „Charlie inglid”, „Dünastia” ja „Beverly Hills”, oli aga kokku kogutud piisavalt suur varandus, et kõrvetavtuline California jõuludeks maha jahutada. Hiiglaslik lumemasin muutis Spellingute residentsi pühadeks tõeliseks lumelinnaks. Ühel lastest, Tori Spellingul, on sellest niivõrd eredad mäletused, et ta kordas seda ideed 2009. aastal, et oma lapsi üllatada.

Juga – 1,6 miljonit dollarit


Kes veel ei teadnud, siis näitlemise kõrval on Brad Pitil salajane kirg arhitektuuri vastu. Üks tema lemmikuid suurteoseid on Wrighti Fallingwater. Piti tollane elukaaslane Angelina Jolie haaras sellest kinni ning kinkis Brad Pitile joaga maatüki, et ta saaks sinna päris oma Fallingwateri luua.

Kullast vann – 2,3 miljonit USA dollarit


Mike Tysonil ja Robin Givensil oli üpris tormiline kooselu. Tyson, kellel oli parematel hetkedel 300 miljoni dollari väärtuses vara, võis toona lubada endale, mida tahtis. Nii kinkiski ta Robinsile 24-karaadisest kullast vanni. Kingitus läks Tysonile maksma 2,3 miljonit USA dollarit. Kes küll julgeks öelda, et mehel polnud kullast süda?

Kingitus Beckhamite moodi – 3 miljonit dollarit


Beckhamid äratavad tähelepanu igal sammul. 2005. aastal üllatas David Victoriat jõulukingitusega, millega ei suudaks ükski lihtsurelik võistelda. See koosnes 100 000-dollarilisest teemantidega kaunistatud käekotist, eritellimusel ehitatud 500 000 dollarit maksnud Rolls-Royce Phantomist ning 2,4 miljoni dollarilisest Boucheroni rubiin- ja teemantkaelakeest. Tundub ehk liigagi suurejooneline? Pole põhjust ahhetamiseks. Sellised kuulsused nagu Beckhamid teevad üksteisele kingitusi ka muudeks puhkudeks kui ainult tähtpäevadeks. Teinekord võivad kingitused siin nimetatute kõrval isegi kahvatuda.

22-aastasele oma kinnisvara – 88 miljonit dollarit


Isegi mõned praeguseks Hollywoodi kõige kuulsamad nimed on saanud endale kinnisvara soetada alles pärast päris suurte tegude kordasaatmist. Üks 22-aastane tüdruk ei pidanud aga sõrmegi liigutama, et saada üleöö 88 miljoni dollarilise kinnisvara omanikuks. Siiski ei ole Ekaterina Rybolovleva päris tavaline 22-aastane. Ta on Vene miljardäri Dmitry Rybolovlevi tütar. Mida muud püstirikkad isad teevadki, kui ostavad oma tütardele jõuludeks miljoneid maksvaid kingitusi, justkui oleks see täiesti tavaline tegu.

Orlovi teemant – liiga hinnaline, et sildistada


Venemaa keisrinna Katariina Suur pidas teemantidest väga lugu. Kui ta kuulis 189,62-karaadisest teemandist, mis muuseas meenutas kujult ja mõõtmetelt poolikut kanamuna, oli ta nii veendunud, et soovib seda endale, et palus selleks oma armastatu, krahv Orlovi abi. Just Orlovi järgi sai teemant ka oma nime. Kui mõne kuulduse järgi olevatki Orlov teemandi Katariinale jõuludeks kinkinud, siis tegelikult see vast nii olla ei saanud. Orlovil polnud lihtsalt piisavalt raha, et teemandi tohutut hinda maksta. Katariina võis aga Orlovi kingilugu levitada eesmärgiga heita kõrvale kriitika, mille kohaselt arvati, et keisrinna kasutas ehete soetamiseks riigieelarvet. Ehkki Orlovi teemandi tegeliku hinna kohta levib igasugu arvamusi, kaalub selle ajalooline väärtus üles mistahes hinnasildi.

Allikas: financesonline.com

KAS TEADSID, ET ...

... maailma kõige esimene jõulukaart müüdi 2001. aastal oksjonil rohkem kui 20 000 naela eest? See postitati esimest korda 1843. aastal ning usutakse, et see on üks 12 kaardist, mis tuhandesest tiraažist alles on.
... maailma kõige kallim jõulupuu maksis 7 miljonit naela ja ilutses 2010. aastal Abu Dhabis hotellis Emirates Palace? Selle oksi kaunistasid sõrmused, kaelakeed ning muud smaragdide, safiiride, pärlite ja teemantidega kaunistatud ekstravagantsed ehted.
... kõige kallim jõulukuul on väärt 82 000 naela? Ainulaadne kuuseehe on valmistatud 18-karaadisest valgest kullast ning kaetud omakorda 1500 teemandiga. Seda ümbritsevad kaks 188 punase rubiiniga kaetud rõngast.

Allikas: theceomagazine.com