Kahe Michelini tähega pärjatud 48aastane Ramon kinnitab, et neid nippe kasutades võib ka totaalne amatöör saada hakkama tõelise kunstiteosega:

1. Ära karda proovida ebatavalisi asju

“Kõige olulisemad on head mullid,” alustab ta. “Kui su külalised saabuvad, serveeri neile Cavat või šampust või valmista neile imelised kokteilid.”

Seejärel soovitab Ramon serveerida külalistele värskeid austreid erinevate lisanditega nagu Bloody Mary või džinni ja toonikuga austreid. “Lihtsalt valmista džinni ja tooniku tarretis, sest see on väga maitsev,” soovitab kokk.

2. Salajane koostisosa ja mida vältida

Kuigi meil kõigil on kindlad nipid, mida me igavaid roogi vürtsitades kasutame, soovitab Ramon sul proovida ka tema lemmikut: oliiviõli. “Hispaania oliiviõli on väga puuviljane ja sobib imehästi hea saiaga,” teab ta. “Kõik, mida vajad, on head tomatid, fantastiline oliiviõli ja meresool. Lihtne ja maitsev!”

Ramon tunnistab, et tema teine salajane koostisosa on ta süda. “Kirg loob kõige meeldejäävamad road,” teab kokk.

Lisaks soovitab ta sul vältida küüslaugu ja liiga vürtsikate koostisosade kasutamist, mis võivad kogu su raske töö hetkega hävitada.

3. Täiuslik viie tärni õhtusöök

Ramon teab, et õhtusöögi oluliseks elemendiks ei ole vaid toit. “Heade sõprade ja perekonnaliikmete olemasolu on kõige tähtsam,” selgitab mees. “Järgmisena soovid, et sul oleks hea kvaliteediga tooted ja lihtsasti valmivad toidud. Viimane asi, mida soovid, on veeta kogu õhtu köögis nii, et sa ise ei saagi õhtut koos külalistega nautida.”

4. Valgete nõude võlu

Kuigi paljudele meeldib hetke kõige suurem trend, musta värvi lauanõud, soovitab Ramon sul jääda lihtsuse juurde ja eelistada just valgeid nõusid, mis muudavad toidu serveerimise loomingulisemaks. “Serveeri alati toitu valgelt taldrikult, sest see tõmbab tähelepanu toidule,” kinnitab ta. “Lisa juurde ka pehmed ja elegantsed salvrätikud, uhked lauamatid ja laudlina ning too välja oma kõige paremad klaasid.”

Ramon kinnitab, et laud peaks nägema välja väga lihtne ja elegantne, sest just need märksõnad tagavad luksusliku väljanägemise. “Ja pane suurem kauss laua keskele,” lisab ta. “Serveeri suupisteid nagu sinke ja kaaviari pisematelt taldrikutelt.”

5. Ja ära unusta…

“Küpseta ja korista,” rõhutab kokk. “Keegi ei taha näha kapinurgal potte ja ahjuvorme. Kindlasti küpseta ja korista, küpseta ja korista.”

Allikas: Daily Mail