See ei mõju ainult emotsionaalselt halvasti, ehkki see inimene, kes ei norska, ärkab iga öö mitmeid kordi üles ja tal on raskusi uinuda, mis tekitab pika aja peale kindlasti teatavat ärritust.

Kui inimene elab pikka aega koos kellegagi, kes on krooniline norskaja, ja nad magavad samas voodis, siis uuringud on näidanud, et norskajate elukaaslastel tekib pika aja peale ühes kõrvas kuulmiskahjustus. Seda on eriti hästi tunda nendel inimestel, kes on harjunud ühe külje peal magama. Kui aga see inimene vahetab magades pidevalt pooli, ei saa ta kuulmiskahjustusest nii hästi aru, sest see jaotub enam-vähem ühtlaselt mõlema kõrva peale ära.

Samuti on uuringud paljastanud, et kui keegi magab norskaja kõrval ja ärkab öösiti pidevalt võpatades üles selle heli peale, tõuseb vererõhk sama palju, nagu oleks see inimene kuulnud äkitselt väga madalalt lendava lennukiheli. Kuid kui kellelgi on pidevalt kõrge vererõhk, on see riskitegur hilisemas eas tekkivatele südamehaigustele, insultidele ja dementsusele. Kõrge vererõhk mõjub halvasti tervele kehale.

Niiet, norskajad — võtke kiiresti midagi ette, et ei kannataks ei teie ega partneri tervis!

Allikas: Cosmopolitan