Veel üks tõsiasi: mõned mehed tunnevad end petmise pärast süüdi, teised mitte. Ja kui mees tunneb end süüdi, sööb see teda seespidiselt. Ta tunneb kahetsust ja tahaks seda tegu tagasi võtta. Aga mõni mees ei tunne end süüdi ja näeb, et tal oli seda vaja või mõned asjad lihtsalt juhtuvad.

Selleks, et saada aru, mis meeste peades peale petmist tegelikult toimus, palus portaal Fatherly mõnel neist avameelselt oma tunnetest rääkida:

1. 36aastane Sean, kes pettis oma abikaasat kolleegiga: “Mul polnud kavatsust afääri alustada või oma naist maha jätta. Ma tundsin end seetõttu halvasti. Mu elus oli keegi, kellega ma sain väljaspool oma suhet rääkida. Alguses tundsin end hästi, et sain kellegagi rääkida, aga ma ei teadnud, kuidas see lõppeb.

Tundsin iga päev muret, et mu naine saab sellest teada või et mu kolleeg saab teada, et mul on naine. Ma oleks võinud oma kolleegile öelda, et meie suhe on läbi ja jätkata suhet oma naisega, aga muretsesin, et ta saab teada mu naisest ja räägib siis talle tõtt ning mina jään lõpuks täiesti üksi.”

2. 48aastane Jack, kes pettis oma naist mitmel korral nende 13 aasta pikkuse abielu jooksul ning kelle naine pettis ka teda: “Ma ei kahetse midagi ega ka seda, et jäin oma naise kõrvale, sest muidu mul ei oleks mu tütart, kes on kogu mu maailm. Ei mingit kahetsust. Aga meie suhe oleks võinud minna libedamalt.”

3. 31aastane Tyler, kes pettis oma naist 20 aastat ja käib nüüd seksisõltuvuse teraapias: “Mõtlesin alati, et see on viimane kord ja ma ei tee seda uuesti, aga seda ei juhtunud. Mul polnud kunagi plaanis tõtt rääkida, sest ma polnud kindel, kuidas ta sellesse suhtub ja oleksin tundnud end nii süüdi. Ma kartsin seda. Aga peale igat petmist tundsin end räpasena ja samas tegin seda ikka edasi. Ma ei tundnud end vaid korra süüdi. Seda juhtus mitmel korral. Aga täpselt nagu iga sõltlase puhul teed sa mingi hetk pausi ja oled kaine, aga samas soov seda uuesti teha on jätkuvalt olemas.”

4. 44aastane Jeremy, kelle abielu oli muutunud rutiinseks ja sekselu olematu, ja seetõttu pettis ta oma naist kahel korral: “Ausalt, ma tahan, et mu abielu toimiks. Ma armastan oma naist. Ta on hea inimene. Ta on hea partner. Kui me oleksime seksinud, ei olekski mingit probleemi olnud. See kord-kuus-kohustuslik seks oli muutunud nii ebamugavaks ja mul oli raske hakkama saada. Mõtlesin isegi, et äkki peaksin arsti poole pöörduma. Aga kui petsin, sain aru, et minuga on kõik hästi. Sain aru, kui väga ma seda osa elust igatsesin. Nii otsustasime naisega ka paariteraapiasse minna. Tahaksin, et selleks poleks olnud vaja teda petta, aga ma pole kindel, kas see oleks võimalik olnud.”

5. 39aastane David ei ole kunagi elus kellelegi truuks jäänud ja pettis oma abikaasat isegi enne pulmi: “Muidugi ma kahetsen. Ma kulutasin nii palju aega, et neid suhteid varjata ja end mitte halvasti tunda, et ma ei jõudnud seda tol ajal isegi kahetseda ega end halvasti tunda. Ma ei saanud sellest siis aru, aga põhjus, miks ma käisin väljas ja otsisin kedagi, kellega petta, oli sellepärast, et ma olin hingepõhjani õnnetu ega suutnud seda kuidagi väljendada.”