Kui sind huvitab mõni tabuteema või sul on fetiš, mida sooviksid lähemalt avastada, võib sellest partneriga rääkimine hirmutav tunduda. Seda peamiselt hirmu ja ebakindluse tõttu. Kui soovid aga partneriga aus olla, ilma teda hirmutamata, inspireeru järgnevatest viisidest, kuidas fetiš teemaks võtta.

Selgita, et avad end teda usaldades

Ära anna järele kiusatusele pöörata kogu teema naljakas, lootes, et seeläbi muutub vestlus kergemaks. Ole selle asemel nii aus, avatud ja siiras kui võimalik.

Püüa ka oma partneris mitte hirmu tekitada. Anna teada, et usaldad teda täielikult ja just seetõttu tunnedki, et saad end talle avada. Seeläbi saab ka tema teemat tõsiselt võtta ning sind julgustada.

Kui kardad kriitikat, ütle seda

Ära karda anda partnerile ausalt teada, et vestlus tekitab sinus hirmu ja ärevust. Teesklemine muudaks vestluse ainult keerulisemaks ega võimaldaks sul olla sajaprotsendiliselt aus.

Kui räägid oma huvist avatult, on ka partneril sind lihtsam mõista ning teie arutelu on tunduvalt avatum. Loodetavasti saab ta ka aru, et kriitika solvaks sind.

Jaga detaile ja fakte

Loomulikult võib lisafaktide jagamine tunduda piinlik, kuid need aitavad partneril mõista, kust sinu huvi tuleb. See aitab vältida ka olukorda, kus tal koheselt stereotüübid silme ette tulevad ja ta sind mõista ei suuda. Sinu eesmärgiks on anda talle teada, et sa oled ainulaadne inimene, kellel on spetsiifiline huvi. Kui sellel on taustalugu, jaga seda temaga.

Alusta rahulikult

Selle asemel, et talle kogu info järsult ja äkiliselt välja tuua, ütle midagi sellist: „Ma tean, et see on sinu jaoks midagi täiesti uut, kuid tahtsin seda lihtsalt sinuga jagada. Võime sellest ka hiljem rääkida!“ Jah, tutvustada teemat järkjärgult ning anna talle aega sellega harjuda. Ole aga alati valmis selleks, et ta ei ole valmis seda proovima. See ei tähenda, et pead oma huvist täielikult loobuma. Võib-olla on see sel juhul lihtsalt miski, mida proovid üksinda.

Küsi ka tema fantaasiate kohta

„Ma tean, et me pole sellest varem rääkinud ja mul on hea meel, et meil on selleks nüüd võimalus.“ Alusta teemat näiteks nii ja küsi, kas ka temal on mingisuguseid fantaasiaid ja huvisid, mida ta proovida sooviks?

Antud olukorras on igati aus, et annad ka partnerile võimaluse oma võimalikest fetišitest ausalt ja avatult rääkida. Kui tal neid ka omalt poolt ei ole, näitab see, et sa oled hoolitsev ja tähelepanelik partner ning sa ei suru vaid oma ideid ühepoolses vestluses peale.

Rõhuta, et see ei muuda teie suhet

Ära tekita muljet, et sinu fetiš/huvi on justkui saladus, mis nüüd ühtäkki päevavalgele tuli. See tekitab mulje, et sa varjasid midagi, kuigi reaalsuses ootasid lihtsalt õiget hetke, sest kartsid partnerit hirmutada.

See, et sind huvitav miski, mis võib tunduda tabuteema, ei muuda sind halvaks inimeseks. See ei tähenda ka seda, et kui partnerit sama asi ei huvita, on suhe läbi. Ebatraditsioonilised huvid ei peegelda sinu kogu olemust ning tee kindlasti selgeks, et see ei näita teie senise voodielu kohta mitte midagi. On igati loogiline, et partneril tekib mõte, et ehk pole sa teie seniseid intiimseid hetki nautinud. Kinnita talle aga, et tegemist on vaid lisahuviga.

Täna teda usalduse, mõistmise ja kuulamise eest

Anna talle teada, et sinu jaoks oli see vestlus väga oluline, kuna tegemist on niivõrd intiimse osaga sinust, et sa ei jaga seda lihtsalt igaühega.

Kui oled seda temaga viimaks jaganud, olete mõlemad olukorrast teadlikud ja ükskõik, kas ta tahab sellega kaasa minna või mitte, tunned end tunduvalt paremini. Ausus ja avatus tuleb pikas perspektiivis suhtele vaid kasuks.

Allikas: Uk.askmen.com