Kui hakkad maalima maastikku õrnade, vaevu hoomatavate vesivärvidega, kas sa kasutad siis pehmet ja painduvat pintslit või kohmakat, raskesti käsitletavat värvimisrulli? Naise orgasm on mitmetahuline ja sageli raskesti saavutatav ning paljud mehed ei suuda oma peenist piisava täpsusega juhtida, et naist, nii nagu vaja, naudingu ühelt tasemelt teisele viia. Peenisega seksimine on nagu paksu markeriga kalligraafilise teksti kirjutamine.

Raamatu „Seks. Meesterahva käsiraamat“ autorid ütlevad kokkuvõtvalt: „Üks suurimaid ajakirja Men’s Health uuringust välja tulnud avastusi on nende meeste hiiglaslik arv, kes ütlesid, et oraalseks on parim viis, kuidas naist õnnelikuks teha. Kuulsime üsna tihti, et „oraalseks on ainus viis, mis võimaldab mu naisel jõuda orgasmini“ või: „kui mees teab, kuidas korralikku suuseksi teha, siis jõuab naine orgasmini iga kord.“

Kuid keel on täielikult meie kontrolli all, sellel ei ole mingeid ajalisi piiranguid ja seda saab kasutada asjatundliku täpsusega. Erinevalt peenisest on see töökorras nii kõvana kui pehmena ega erutu kunagi liigselt. Kui mees kasutab oma keelt, ei pea ta muretsema, et väsib liialt ära, ega närvitsema enneaegse seemnepurske või erektsiooniprobleemide pärast. Mees saab lõdvestuda ja nautida andmist.

Keel, kogum lihaseid ja närve, mida hoiab koos tuhandete maitsepungadega kaetud membraan, on üks meie mitmekülgsemaid seksiorganeid üldse. See on meie kehas ainus lihas, mis ei ole mõlemast otsast kinnitatud. Saame sellega puudutada, maitsta ja lakkuda. See on vahend, mis võimaldab meil rääkida paljudes keeltes ning eelkõige armastuse keeles.

Õige tööriista omamine on alles algus — on vaja ka teada, kuidas seda kasutada. Paljud naised kurdavad murelikult meeste oraalsete tehnikate üle: järjekindla, rütmilise surve puudumise, kärsituse ja hullunult kliitori kallale tormamise üle. Nagu Strunk ja White oma „Stiilijuhistes“ kirjutavad: „Ära liialda, sest kas või üksainus liialdus, kus iganes või kuidas iganes see esineb, võib mulje tervest tekstist alla kiskuda“.

Paljud naised kurdavad ka selle üle, milline on meeste suhtumine keeleseksi: pirtsakas ja kõhklev, või ülimalt innukas, kannatamatu ja isegi vihane. Ja paljud mehed ei suuda alustatut lõpule viia. Hite’i meeste seksuaalsuse uuringus on autor toonud välja, et kuigi enamik mehi naudib keeleseksi, teevad väga vähesed mehed seda seni, kuni naine jõuab orgasmini.

Valdav osa mehi peab keeleseksi eelmängu osaks, isutekitajaks, mida serveeritakse enne genitaalse vahekorra põhirooga. Kuid Paula Kamen on selle kohta öelnud: „Uuringus, kus osalesid seksuaalselt teadlikud ja kogenud naised, kes kasutavad vibraatorit, selgus, et kõige tavapärasem viis, mis enamasti või alati viib neid orgasmini, on keeleseks“.

Seega me peaksime „eelmängu“ asemele võib-olla leidma mõne uue sõna, et nagu kord ja kohus määratleda ja väärtustada keeleseksi olulisust. Vajame kategooriat, mis oleks laiaulatuslikum ja kõikehõlmavam. Kamen osundab ajakirjas Mademoiselle 1996. aastal ilmunud artiklile, mille autor Valerie Frankel kasutab sageli eelmängu rubriiki langevate oluliste mittegenitaalsete tegevuste kirjeldamiseks mõistet „seks ilma sisenemiseta“ (outercourse): „90ndate aastate naised ei ole pepsid väikesed neitsid. Me oleme olnud vahekorras, palju kordi, ning arvame, et seks ilma sisenemiseta on tõeliselt mõnus asi.“

Ei ole tähtis, kuidas me seda määratleme, kuid peame mõistma, et keeleseks on terviklik protsess, mis viib naise läbi terve hulga seksuaalse reageerimise võimaluste. Raamatu II osas nimetatakse keeleseksi peamiseks ehk põhimänguks (coreplay), „mänguprotsessi“ keskseks osaks ja eelmäng hõlmab tegevusi, mis eelnevad esimesele „suguelundite suudlusele.“

Tõelise asjatundja kombel keeleseksi tegemiseks on vaja õppida sobivaid tehnikaid (nt lugedes raamatuid nagu käesolev teos ja iseseisvalt katsetades) ning seejärel neid järjekindlalt pikema aja jooksul rakendada: keskendunult, kannatlikult ja armastusega. Kõige olulisem on erootilises intiimses hetkes olla austav ja jagav ning osaleda täie tähelepanuga.

„Mis puudutab naise rahuldamist, siis anatoomiliselt on peenis väga halvas asukohas. Oleks parem, kui mehed lihtsalt jätaksid oma peenise sinnapaika, lõpetaksid tegelemise nende ebaküpsete närvikiududega ja keskenduksid hoopis õppimisele, mismoodi oma keele abil orgasmini jõuda.“ (Tisdale)

See võib kõlada naljakalt, kuid teatud mõttes me oleme võimelised keele abil orgasmi saama. See ei tähenda, nagu oleks keel peenise asendaja. Kui üldse, siis on see pigem täiendus või laiendus — või siis pikendus. Mehed teevad tihti nalja selle üle, et neil on kaks pead, suur ja väike, mis pidevalt omavahel võitlevad. Kuid keeleseksi puhul on nii, et kui usaldada hetke ja lasta end vabaks, sisened sa tsooni, kus sinu mõlemad pead osalevad üheskoos erutumise protsessis, mis toimub naisega samal ajal. Sa saad üheks nii iseendaga kui ka temaga.

Katkend dr Ian Kerneri raamatust "Kõigepealt naine", mis on mahukas käsiraamat naise naudingutest, mis kirjeldab detailselt läbi proovitud ja tõestatud tehnikaid nii naise rahuldamiseks kui ka mõlema osapoole täiuslikuks seksuaalseks rahuloluks.