"Minu jaoks on täiesti mõistmatu see, mis iga kevad toimub. Sõiduteedele ilmuvad mootorrattad ja vähe sellest, et neid on autojuhi pilgu läbi väga raske märgata, teevad nad ohtlikke manöövreid ja seavad inimesi ohtu.

Aga lisaks sellele on enamik nendega sõitvatest inimestest päris imelikud. Miks neil on vaja selle mootorrattaga kohalt minnes nii kõva mürisevat häält teha? Saan aru, et tekib äge ja mehelik tunne, aga nad ei ole ju tänaval üksinda. Kui vaja, tehku selliseid asju spetsiaalsel ringrajal, neid on Eestis olemas küll.

Aga millegipärast on neil vaja seda teha iga kord kohalt minnes ja paar päeva tagasi nägingi, kuidas ülekäiguraja juures rohelise tule süttides üks mootorrattur pani sellise tuhina ja müraga minema, et veidi eemal olnud lapsevankris ärkas beebi nutuga üles. Ema näost oli näha, et see on vist igapäevane mure.

Kindlasti on neid, kes nüüd mõtlevad, et miks emad oma lastega sellises kohas jalutavad? Sest kõik ei ela maal ja nimetatud olukord juhtuski ühel pisikesel linnatänaval, kus muidu on vaikne ja liiklejaid väga ei ole. Ilmsegelt see ema valiski sellise koha, et laps saaks rahulikult magada, aga ikka oli vaja ennasttäis mootorsõiduki juhil näidata, kui kõva mees ta on...

Ja see jama on iga kevad. Ma tõesti ei mõista, miks on vaja mängida sellist kõva meest. Teised inimesed on ju ka tänaval."

Lugejad, kas tunnete mootorraturite suhtes sama või ei ole see müra häiriv?