35aastane Harry ja tema 38aastane abikaasa Meghan loobusid märtsikuus oma kuninglikest kohustustest ning see otsus raputas kogu Briti kuninglikku perekonda ja nende fänne.

Kuigi ametlikult tuleb paari teekonnast pajatav raamat välja alles 11. augustil, on pisut infot sealt juba avalikkuse ette jõudnud ja ühe asjasse pühendatud allika väitel tekkisid paaril esimesed mõtted iseseisvast elust juba enne pulmi. "Tõsiasi on, et Harry oli sügavalt õnnetu juba väga kaua aega," selgitas ta The Sunile. "Ja tema ja Meghan arutasid avameelselt teise raja valimist pikka aega enne abiellumist."

Augustist müügile jõudev biograafia selgitavat veelgi paremini, miks selline otsus tehti, kuid üks on selge: seda ei otsustatud üleöö.

Raamatu kaasautor Omid Scobie, kes saatis prints Harry't ja Meghan Markle'it mitmel kuninglikul tuuril, avaldas ka podcastis The Heir Pod, et nende lugu oli väga keeruline ja aset leidis palju sündmuseid, mida Sussexid ei oleks iial osanud oodata. "Ma ei usu, et Harry ja Meghan, kes enda sõnul elasid olukorra tõsidust väga raskelt üle, ootasid, et asjad lõppevad nii nagu need lõppesid."

Scobie sõnul annab biograafia väga selge pildi nende loost: "Ma olen osalenud nii mitmetel kohtumistel ja veetnud nendega võimalikult palju aega koos ning rääkinud nende lähedastega ja ükski kivi ei ole jäänud ümber pööramata."