1. Küsi endalt, kui mitu korda sa ise mõtleksid sellele mehele, kes toidupoes kassa taga istub? Või sellele tüdrukule, kes sinust möödus? Samamoodi nagu sina ei mõtle väga palju teiste suvaliste inimeste peale, ei mõtle nemad ka sinu peale. Seega, ära põe ja võta vabalt!

2. Enamik sellisest mõtteviisist on põhjustatud sotsiaalse konkurentsi ja pideva võrdlemise poolt. Õpi võrdlema end ainult iseendaga. Kas sa andsid endast parima? Kas sa saad veel kuhugi areneda? Kui väga sa tahaksid järgmisel korral veel parem olla? Kui võrdled end iseendaga, ei ole sul enam aega võrrelda end teistega. Selle tulemusel oled õnnelikum, sihikindlam, strateegilisem ja produktiivsem.

3. Kas on võimalik, et eeldamine, et kõik hindavad sind, tuleneb sellest, et sa ise hindad kõiki teisi? Lahendus võib olla see, et sa lihtsalt ei mõista kõiki inimesi enam pidevalt hukka ja lepid nende vigadega.

4. Loobu sotsiaalmeedia kasutamisest

5. Mõista, et kõik inimesed mõtlevad iseendale palju rohkem kui teistele. Sa ei ole nii tähtis ja me mõtleme seda heas mõttes.

6. See võib aidata või kõlada hoopis tobedalt, aga idee, et ka kõik teised peavad iga päev tualetis käima, peaks tõestama, et sa ei pea hoolima sellest, mida nad arvavad.

Keegi ei ole parem kui sina. Mõtle sellistele tavapärastele tegevustele ja mõista, et nad peavad tegema samu asju nagu sina. Nad ei saa selle eest põgeneda. Isegi kuninganna mitte.

7. Pea meeles, et meelde jäävad vaid kõige nõmedamad inimesed.

8. Kohe, kui saad 30aastaseks, hoolid iga aastaga 10% vähem sellest, mida keegi teine arvab.

9. Tuleta endale meelde, et 90% inimesi, kellega sa päeva jooksul kohtud, sa ei näe enam mitte kunagi. Milleks siis kõigile muljet avaldada?

10. Küsi inimestelt küsimusi, lase neil rääkida ja lihtsalt kuula. Inimestele meeldib, kui neil lastakse iseendast rääkida. Üldiselt hoolivad ja mõtlevad inimesed iseendast palju rohkem kui teistest. Kõlab karmilt, aga tegelikult on see natukene vabastav.

Allikas: Thought Catalog