Õpetajana töötav Raivo julgustab saates mehi end naiste ees ausalt avama ja nii oma elukirge leidma. Saatejuhi küsimuse peale, kas ta on alati nii aus ja avameelne olnud, või tekkis ta elus punkt, kust enam edasi minna ei saanud, vastas Raivo, et pidi midagi muutma enda sees. “Ma väsisin hämamisest, ma hämasin. Sest ma olen ka enda suhtes olnud kohas, kus ma pidevalt kohandun partneriga. See on ebapiisav, kui mul pole partnerit, siis ma pole mitte keegi ja kui ma ei panusta sellesse suhtesse, siis ma pole väärt mitte midagi. Ja ma näginki, et ma hämasin kogu aeg,” räägib mees, lisades, et mõistis ühel hetkel, et kui ta hämab iseendale, hämab ta ka kõigile teistele. “Ma hämasin partnerile. Ma hämasin pereliikmetele. Ja sellepärast, et ma lubasin asju, mida ma tegelikult ei tahtnud. Unustasin iseenda ära ja lõpuks olin nii lahustunud, et ma ei jälgi, kes ma olen. Ja kust see kirg tekib? Mul ei olnud kirge enam elada, päriselt! Mul ei olnud kirge elada, sest ma elasin kellegi teise jaoks.”

Epp tõdeb, et tüüpiline Eesti mees kipub olema selline, kes pigem võtab õlled ja räägib sõpradega, aga mitte oma naisega sellest, mis toimub tema sisemuses. “See muutub. Hästi äge on see, et see muutub. Muutub see, et me hakkame lõpuks märkama,” väidab Raivo vastu. “Meie ümber on tegelikult rohkem neid mehi, kes on iga päevaga teadlikumaks saanud, kellega päriselt saab rääkida.”

Raivo teab, et seks on tema jaoks suhtes üks olulisemaid asju üldse. “Ma pigem armatsen, mitte ei seksi,” lisab ta. “Nimetan armatsemiseks seda, kui mees ja naine saavad hingeliselt kokku. Ja kui sa midagi sellist koged, siis kõik, mis varem on olnud, pole enam isegi eelmäng.”

Raivo sõnul ei suuda mehed armatsemist nautida, sest nad ei ole hetkes kohal. “Ma olen siin, kogen ja puudutan, aga ma ei tunne seda, juba mõtlen hoopis, et mul on liising ja mingid asjad tegemata, homme vaja mingi asi ära teha… Aga naised on tundlikud ja saavad sellest tegelikult aru.” See võib olla ka põhjuseks, miks pikaajalised suhted purunevad — mees ei suuda kohal olla. “Naine räägib, mees ei kuula. Naine puudutab, mees ei tunne.”

Vaata ka videost, mida Raivo sõnul mehed suhtes kõige rohkem igatsevad:

Saates jagavad oma lugu ka Triin, kes kaotas antidepressantide mõjul ootamatult seksiisu, Kristiina, kes tundis end külma naisena ning pidi endas kire ise üles leidma ja läbi koolituste äratama, ning William, kes otsib tasakaalu suure kire ja väheste võimaluste vahel.

Seda kõike vaata täna õhtul kell 20:00 Kanal 2st!