Mõned last soetada üritavad paarid on viljatud füüsiliste probleemide tõttu, aga enamus paarid on füüsiliselt suutlikud lapsi saama, nad peavad kurge lihtsalt rohkem meelitama kui teised. Allpool on ära toodud ekspertide soovitused neile:

  • Võtke köhasiirupit. Enne kõrgtehnoloogiliste meetmete rakendamist soovitasid paljud arstid võtta naistel ovulatsiooni ajal köhasiirupit umbes neli korda päevas, ütleb viljakusekspert Arthur L. Wisot Clifornia Redondo Beachi viljakuskliinikust. Tema sõnul on see endiselt hea nõuanne, kuna siirupis sisalduv aine hõrendab emaka limaskesta, hõlbustades spermal munarakuni jõuda.

  • Ärge kasutage poest ostetavaid tuppe niisutavaid vahendeid. Kui vahekord vajab taganttõukamist, kasutavad paarid mõnikord niisutavaid vahendeid, aga need võivad pärssida eostamise väljavaateid, kuna need tooted võivad kahjustada spermat, ütleb California ülikooli günekoloogiaprofessor John Willems.

    Kui teil on tingimata vaja niisutajat, proovige kasutada munavalget, soovitab viljakusspetsialist Andrew Toledo Atlanta Emory ülikoolist.
    Munavalge on puhas proteiin — see on parem spermakandja kui mitteproteiinsed niisutajad.

    Kui tupe kuivus on probleem, soovitab dr. Toledo kasutada munavalget päevadel, mil naine on viljakas, ning muid niisutavaid vahendeid muudel päevadel. Ärge kasutage munavalget, kui te olete selle suhtes allergiline, ning eraldage valge rebust, enne kui te kannate selle kas tuppe või peenisele.

  • Tarvitage rohkem C-vitamiini. Texase ülikoolis läbi viidud uuringud näitavad, et suur doos C-vitamiini aitab teatul puhkudel mehe viljakuse taastada. Earl B. Dawsoni juhitud meeskond avastas, et meestel, kes suurendasid C-vitamiini tarbimist 1000 milligrammini päevas (soovitatud kogus on 60 milligrammi), kasvas spermarakkude arv, nende liikuvus ja eluiga.

  • Loobuge sigarettidest. Suitsetavatel naistel on teistest raskem rasestuda, näitavad Põhja-Carolinas läbi viidud uuringud, kuigi selle bioloogiline põhjus ei ole teada, ütleb teadlane Allen Wilcox.

  • Korrastage oma eluviise. Suitsetamine ei ole ainus pahe, mis halvendab teie eostamisvõimalusi. Ameerikas läbi viidud uuringud näitavad, et naised, kes joovad vaid ühe tassi kohvi päevas, võivad kahandada eostamise väljavaateid iga menstruaaltsükli ajal poole võrra. Kofeiinist loobumine aitab osasid naisi, teisi aga mitte, kuid proovida tasub, ütleb dr. Wilcox.

    On ka teisi tegureid, mida tasuks silmas pidada. Te peate end kokku võtma ning loobuma uimastitest, alkoholist ja vältima mittevajalikke ravimeid. Dr. Wisot soovitab naistel võtta ka rasestumise eel vitamiine.

  • Kandke boksereid, sest moodne aluspesu võib pärssida mõne mehe võimalusi isaks saada. Liibuvad aluspüksid tõmbavad munandid tihedalt vastu keha ning kehasoojus pärsib sperma eluvõimet, ütleb dr. Wisot.

  • Ärge ligunege kuumas vannid. Ka kõrge temperatuuriga vesi võib pärssida sperma mobiilsust ja spermarakkude arvu, ütleb dr. Wisot.

  • Kasutage misjonäriasendit. Kuigi positsioon suguakti ajal tavaliselt eostamist ei mõjuta, tagab misjonäriasend sperma parema kontakti emakaga — mis võib teatud juhtudel oluliseks osutuda, ütleb dr. Wisot.

  • Pidage kalendrit. Enamus viljakuseksperte on seisukohal, et teil tuleks proovida eostada vähemalt aasta, enne kui teil on alust arvata, et teil võib olla eostamisega probleeme.

    “Kui naisel on keskmiselt 28-päevane menstruaaltsükkel, algab ovulatsioon 14. päeval,“ ütles dr. Wisot. „Kui ta tsükkel on ebaregulaarne, toimub ovulatsioon tavaliselt 14 päeva enne järgmist oodatavat menstruaaltsüklit.“ Kalendri pidamine aitab teil oma tsüklil silma peal hoida.

    Kasutage apteegis müüdavaid vahendeid, et teha kindlaks, millal teil on ovulatsioon, ütles dr. Wisot. „Alates 16. või 17. päevast enne tsükli algust tuleks teil analüüsida igal õhtul oma uriini. Kui analüüs on positiivne, olge järgmisel päeval vahekorras.“

  • Otsige võimalust teisest korrast. Arvatavasti suurim viga, mida paarid teevad, on eeldada, et mehe esimene seemnepurse on parima kvaliteediga.

    Tegelikult on naisel paremad väljavaated rasestuda, kui mehel toimub seemnepurse kaks päeva enne naise ovulatsiooni ja kui nad ootavad, kuni tal on ovulatsioon, enne kui nad üritavad last eostada. „Teine spermapartii on tavaliselt parem nii spermarakkude kui mobiilsuse osas,“ ütleb dr. Wisot.