1. Ta tegi sulle kingi, mis ei vastanud su ootustele

Sina nägid tema kingitusega tõsiselt vaeva — kulutasid aega ja närve ideaalse üllatuse leidmiseks, maksid selle eest suure summa, pakkisid kenasti… ja vastu said kaubanduskeskuse 10eurose kinkekaardi. Oled pettunud ja vihane ja sa ei mõista, kuidas ta küll võib nii hoolimatu ja ükskõikne tõbras olla. Tegelikult on asi nii, et meestele ei ole kinkide tegemine sama lõbus ja tore kui sulle. Ta kindlasti tahtis sulle heameelt valmistada, aga ta lihtsalt ei osanud seda teha. Ära karju tema peale, vaid räägi rahulikult, et see pole päris see, mida sa oleks oodanud, aga ta suudab kindlasti välja mõelda mõne viisi, kuidas see õhtul heaks teha.

Järgmisel aastal anna talle juba varakult soovinimekiri ette.

2. Te käisite teineteisele tõsiselt närvidele

Mida päev edasi, seda rohkem ta sind ärritas. Vana-aasta õhtuks olid sa nii turris, et nähvad isegi siis, kui ta köhatab. Üks võimalus on see, et oledki selles suhtes pettunud ja see kõik tuleb nüüd välja. Teine võimalus on see, et te olete lihtsalt liiga kaua ninapidi koos olnud ja ainus, mida vajad, on natuke hingamisruumi, et kõik jälle korda saaks.

Kui tunned, et ei suuda enam rahulikuks jääda, mine õue, hinga värsket õhku ja kui oled tüli üles kiskunud, siis vabanda.

Järgmisel aastal plaani jõulud nii, et saaksite natuke aega ka eraldi veeta. Tee plaane sõprade või perega, jaluta üksinda, loe head raamatut jne.

3. Kogu ettevalmistus ja kingimöll jäi sinu õlgadele

Sa pühendusid jõuludele ja aastavahetuse tähistamisele kogu oma ihu ja hingega — kaunistasid kodu, ostsid ja pakkisid kingitusi, tegid süüa, plaanisid sõidud, valisid riideid ja tema vaatas sel ajal rahulikult telekat ja teatas, et su plaanid on täiesti nõmedad ja kingitused valed. Sina aga ei jõudnud ära imestada, miks ta lillegi ei liiguta. Põhjus võib olla selles, et mees tundis end kõrvalejäetuna, sest kõik oli juba tehtud või sinu poolt plaanitud. Nüüd, kui pühad on läbi, võtke aeg maha ja nautige rahulikult teineteise seltskonda ning rääkige läbi, mis valesti läks.

Järgmisel aastal tee nimekiri asjadest, mida oleks vaja teha, kes ootavad kingitusi ja kuhu on vaja sõita. Seejärel jagage omavahel ülesanded ära ja sina ära unusta, et sa pole ainus, keda pühad puudutavad.

4. Sulle ei meeldi ta pere ja ta ei salli sinu vanemaid

Igal aastal kordub sama stsenaarium — sugulased ajavad teid mõlemaid hulluks. Ükskõik kui palju te ka ei pingutaks, õhtu pereringis lõpeb ikkagi katastroofiga ja lubadustega mitte iial enam nende inimestega tegemist teha.

Sellised konfliktid on põhjustatud peamiselt sellest, et sinult eeldatakse, et pead valima — kallim või pere. Keeruliste teemade puhul ei saa sa mõlema poolt olla, seega tuleb teha valik ja keegi saab ikkagi haiget. Seetõttu peate kallimaga mõistma — teie kooselu jääb püsima ainult siis, kui hoiate alati ja ükskõik mis konfliktisituatsioonis teineteise poole.

Kui peretülid jõuluperioodil tunduvad vältimatud, veetke edaspidi pühad kahekesi. Siis mõistavad ka teie mõlema vanemad, et teie suhe on teile kõige olulisem ja rahunevad lõpuks.

5. Ta jõi liiga palju

Su kallim pööras pudelitele rohkem tähelepanu kui sulle ja oli õhtusöögi ajal usin kõikide klaase täitma, enda oma muidugi kõige tihemini. Tulemus — ta suutis näidata end nõmedaimast küljest, kõikide tuju oli rikutud ja neid jõulupühi ei soovi keegi pärast meenutada.

Pea meeles, et joomisega liialdab mees, kes on tõsises stressis. Jõulude ajal tahtis ta ilmselt lipsu lõdvemaks lasta, aga läks sellega natuke liiale. Kindlasti uuri välja, mis teda jooma ajas. Kui ta pärast pühi rahuneb ja suudab alkoholitarbimist taas normi piires hoida, pole sul põhjust muretseda. Kui jooming jätkub sama intensiivselt, annab see märku juba suurematest probleemidest.

Järgmisel aastal valmistu juba varakult ja räägi talle, kuidas sina end tunned, kui ta end mälukasse joob. Püüa panna teda mõistma, et selline läbustamine ei ole mõistlik ja leppige kokku, et need jõulud tulevad kained.

6. Rahamured

Kulutasite liiga palju ja nüüd on mure suur, kuidas jaanuaris arved makstud saavad?Rahaprobleemid on suhetes levinumad tüliallikad ja väga paljud paarid ei suuda raha kasutamises kokkuleppele jõuda, seega te ei ole kindlasti ainsad, kes sellise probleemi ees seisavad. Nüüd ei ole muud, kui peaksite koostama kindla eelarve, leppima kokku, kui palju kulutate toidule, riietele ja esmatarbekaupadele ja sellest kindlasti kinni pidama.

Järgmisel aastal planeeri juba varakult kõik kingid, koosta toidu- ja kaunistuste-eelarve ja ära üle pinguta!

7. Tülitsesite lastekasvatusküsimustes

Pühade ajal on sebimist ja muutusi nii palju, et teie igapäevarutiinist ja harjumuspärasest elust on asi väga kaugel. Väljasõidud, kingitused, külalised jne keeravad kõik pea peale ja seetõttu võib juhtuda, et te ei suudagi enam kokku leppida, kui palju tohivad lapsed kommi süüa, millal peaksid magama minema või kui palju telekat vaatama.

Laste jaoks on aga ülioluline, et vanemad oleksid ühel nõul, see annab neile kindlustunde ja teadmise, et tegelikult on kõik korras. Kui jõulude ajal läks kõik sassi, istuge nüüd maha ja rääkige uuesti põhipunktid läbi ning pidage nendest edaspidi kinni.

8. Seks jäi unarusse

Võib olla kaks põhjust, miks ta sinu vastu erilist huvi üles ei näidanud. Esimene — ta oli niigi kurnatud ning alkohol, rasvane toit ja pikk puhkus tapsid ta seksiisu täielikult. Teine — teie suhtes on probleemid ja ta ei olegi huvitatud.

Kui sa oled veendunud, et suuremaid probleeme teil ei ole, ära käi talle peale. Ta vajab rahu, vaikust ja puhkust, et jõuvarusid taastada ja kui sa talle seda võimaldad, on peagi jälle kõik korras. Kui teie suhe logiseb, on tema seksist keeldumine tõeline ohumärk ja peaksid kiiremas korras tegutsema, et päästa veel, mis päästa annab.

Järgmisel aastal korraldage nii, et jõulud ei ole mitte ringi jooksmise ja hullumeelse sebimise aeg, vaid hoopis puhkus ja vaikus. Kui see on vältimatu, puhake end enne pühi korralikult välja, et jaksaksite pöörase tempoga kaasas käia.

9. Vanad probleemid kerkisid esile

Suurema osa jõulupühadest veetsite vanu muresid lahates. Põhjus — teil polnud varem lihtsalt mahti nende asjadega tegeleda ja lükkasite neid jutuajamisi pidevalt edasi. Nüüd, kui olete pidevalt ninapidi koos ja alkoholi jätkub, pole sellistest aruteludest enam pääsu.

Kui suudate asjad selgeks rääkida, on hästi. Kui ei, otsige nõustajatelt abi. Vastasel juhul võib juhtuda, et teil järgmisel aastal enam ühiseid jõule ei tule.

10. Sa mõistsid, et suhe on läbi

Sul olid kahtlused juba varem, kuid pühade ajal tema pere ja sõpradega koos viibides jõudis sulle pärale, et teie suhtest ei saa asja. Nüüd võta väike paus ja katsu kõigepealt endas selgusele jõuda, seejärel arutage asjad läbi ja mõelge, kas ja kuidas te edasi lähete. Kui te mõlemad olete veendunud, et kõik on läbi, siis on lahkuminek parim lahendus. Aga rääkige kindlasti oma probleemid selgeks, et lahkuminek ei oleks kummalegi poolele valus üllatus.

Allikas: iVillage.co.uk